ÎCCJ, decizie Călin Popescu Tăriceanu 22 aprilie 2019. Avocatul, prima reacție: ”O înscenare judiciară”

Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES
Călin Popescu-Tăriceanu FOTO AGERPRES

Înalta Curte de Casație și Justiție (ÎCCJ) a decis în procesul lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului, al doilea om în stat și președintele ALDE. 

UPDATE: Călin Popescu Tăriceanu declară, la Antena 3, într-o primă reacție: ”O astfel de decizie nu are decât să mă bucure, dar bucuria mea e parțială. (...) Presiunea publică i-a afectat pe toți cei din jurul meu, am văzut cum s-au raportat unii oameni la acuzațiile pe care le-am primit. Tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea e umbrită de faptul că știu că mulți alți oameni care sunt în aceeași situație cu mine nu și-au încheiat încă procesele, că unii dintre ei au trebuit să facă pușcărie, că sunt și alți oameni, poate oameni simpli, care au trecut prin umilințe asemănătoare. Nu pot să nu mă gândesc câte abuzuri au avut loc. (...) Oamenii și-au imaginat că România e un iad, un infern, toate aceste lucru lasă urme adânci.”

Vezi mai mult aici: BREAKING NEWS Călin Popescu Tăriceanu, prima reacție la decizia ÎCCJ

UPDATE: ”O înscenare judiciară” este caracterizarea avocatului lui Călin Popescu Tăriceanu despre acest dosar, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”. Dan Apostol, avocatul președintelui Senatului, spune că nu există nici măcar un indiciu în acest dosar. 

Călin Popescu Tăriceanu a fost achitat pentru mărturie mincinoasă, ceea ce înseamnă că nu a mințit în dosarul retrocedărilor de terenuri din ferma Băneasa și Pădurea Snagov. 

”Cei din noua securitate ar trebui să plece.” a fost reacția lui Mihai Gâdea, la Antena 3, în emisiunea ”Sinteza Zilei”. 

Și în prima instanță, președintele Senatului fusese achitat. Acest proces de astăzi vine după ce DNA a făcut apel la decizia primei instanțe de achitare, cauza fiind înregistrată în noiembrie 2018, de atunci urmând mai multe amânări. Procesul a început în martie 2017.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel