Călin Popescu Tăriceanu, primul mesaj după decizia ÎCCJ

Calin Popescu Tariceanu
Calin Popescu Tariceanu

ÎCCJ a decis în dosarul lui Călin Popescu Tăriceanu, președintele Senatului. 

Președintele Senatului a reacționat imediat după achitare, la Antena 3. 

Călin Popescu Tăriceanu declară, la Antena 3: "O astfel de decizie nu are decât să mă bucure, dar bucuria mea e parțială. (...) Presiunea publică i-a afectat pe toți cei din jurul meu. În același timp, am văzut cum s-au raportat unii oameni la acuzațiile pe care le-am primit. Tot acest calvar astăzi s-a încheiat. Bucuria mea e umbrită de faptul că știu că mulți alți oameni care sunt în aceeași situație cu mine nu și-au încheiat încă procesele, că unii dintre ei au trebuit să facă pușcărie, că sunt și alți oameni, poate oameni simpli, care au trecut prin umilințe asemănătoare. Nu pot să nu mă gândesc câte abuzuri au avut loc. (...) Oamenii și-au imaginat că România e un iad, un infern, toate aceste lucruri lasă urme adânci."

”Cangrenă uriașă în societate”

”În 2015, când s-a pornit acțiunea DNA, vă amintesc că eram singurul care aveam curajul să vorbesc despre abuzurile grave din justiție. În pofida faptului că am primit avertismente, nu am făcut niciun fel de concesie, în fața acestei stări de lucru extrem de gravă. Eu am spus că nu-mi imaginez că putem trăi iar într-o atmosferă de teroare, ca-n comunism. Acțiunile DNA s-au înscris în logica altor acțiuni asemănătoare. În 2016, când eram purtat, în calitate de martor, la DNA Brașov se apropiau alegerile locale. Apoi, procesul, investigația, ancheta DNA a continuat cu trimiterea în judecată, în toamnă au fost alegerile pentru Parlament. Și eu și alții am fost etichetați cu eticheta penal. Oamenii au crezut că merităm această etichetă. (...) Stau și-mi pun problema cum m-au privit oamenii din România care, văzând acuzațiile, au spus că probabil nu iese fum fără foc. E o experiență pe care n-o mai doresc nimănui.” a mai spus Călin Popescu Tăriceanu, care a subliniat că e ”o cangrenă uriașă în societate, nu mai e stat de drept, pentru că instituțiile nu protejează cetățeanul, ci s-au transformat într-o construcție paralelă.” 

Replică pentru Klaus Iohannis, după ce l-a făcut penal: ”Depinde de el cum consideră că trebuie să se definească, ce vrea să lase în urma lui, dacă vrea să lase în urma lui ceva pentru țară și, desigur, dacă consideră că are ceva de făcut, ceva de spus. Din păcate, sistemul pus la punct de fostul președinte Băsescu a fost preluat și de actualul președinte. Am fi avut șansa unei schimbări.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel