Hurezeanu, despre Blaga și ai lui: Nu puteau să-l ucidă pe Băsescu

Emil Hurezeanu consideră că noua alianță PNL-PDL este "o căsătorie de încercare" între cele două partide de bază ale dreptei. În plus, analistul afirmă că era de așteptat să reintre în scenă Klaus Iohannis și că Vasile Blaga are motive dintre toți liderii politici să fie cel mai mulțumit, mai ales că împreună cu ai lui nu l-au abandonat pe Traian Băsescu: "Ei sunt copiii marinarului, nu puteau să-și ucidă tatăl".

„Chiar dacă cele două tabere ar fi fost mult mai puțin dotate cu instincte politice și tot ar fi trebuit să sară în acest moment. Ei au sărit într-un momentum, cum spun englezii. Dacă n-ar fi sărit acum în această conjunctură, ar fi sărit momentul peste ei. Au împreună un scor important. Sunt, totuși, cele două partide de bază ale dreptei și, dincolo de coalizarea ei într-un fel sau altul, e foarte greu să-ți imaginezi ceea ce în mod logic trebuie să se întâmple după votul din 25 mai", a comentat, miercuri seară, la Digi 24, analistul Emil Hurezeanu.

Potrivit acestuia, reintrarea în scenă a lui Klaus Iohannis era de așteptat, iar PDL a profitat de comportamentul președintelui Traian Băsescu față de acest partid.

Citește și De ce CANDIDEAZĂ Iohannis la șefia PNL. Care e adevăratul motiv

PDL nu-și putea ucide tatăl

„Blaga și ai lui au făcut ceva foarte interesant, foarte onorabil. Nu l-au abandonat pe Băsescu, el i-a abandonat pe ei. Ei sunt copiii marinarului, nu puteau să-și ucidă tatăl, deși manifestări oedipiene sunt nenumărate. Băsescu i-a abandonat pe ei și au reușit să facă slalomul între păstrarea amintirii și valorii Băsescu până la limita în care n-au fost sesizați ca inamicii lui principali, folosindu-se în același timp și de voturile pro-Băsescu – care sunt condiționate de trecerea timpului, orice președinte pregătindu-se de exit își subțiază rezervorul de simpatie – dar ei au folosit abil și voturile pro-Băsescu. Certându-se Băsescu i-a și ajutat, pentru că i-a ajutat să obțină, purtându-se așa cu ei – mai degrabă ca un tată hain, i-a ajutat să câștige și voturile anti-Băsescu", a continuat Emil Hurezeanu.

PNL-PDL, o căsătorie de încercare

În opinia sa, Vasile Blaga și Crin Antonescu, anunțând un candidat comun la prezidențiale, „și-au permis o acțiune în două etape, e o căsătorie de încercare, deși se cunosc foarte bine".

Citește și PSD, reacție dură pentru PNL-PDL: O alianță a DISPERĂRII. E ca la nuntă

Cât despre persoana susținută de cele două partide în cursa pentru Cotroceni, Emil Hurezeanu crede că șansele cele mai mari le are Klaus Iohannis.

„Deschiderea discuției în legătură cu abilitățile prezidențiale ale lui Iohannis e prematură. Orice prezidențiabil are calități și defecte de președinte din momentul în care este ales. (...) Nu e pentru cine se pregătește, ci e pentru cine se nimerește. Și domnul Iliescu, și domnul Constantinescu, și domnul Băsescu n-au fost pregătiți. Lucrurile nu sunt așa de simple, mai ales în țări cu mari probleme. Președinții au învățat fiind președinți, toți au avut calități și defecte. Nu văd de ce l-aș exclude pe domnul Iohannis din această competiție cu mult înainte, când, până una alta, este un personaj foarte popular și credibil. Nu doar la Sibiu", a conchis Emil Hurezeanu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel