Urmărește emisiunea live


Hunedoara: Primăria Deva cumpără 12 autobuze second-hand pentru parcul auto propriu

Primăria Deva va cumpăra 12 autobuze second-hand pentru parcul auto propriu, achiziţia fiind estimată la 2,1 milioane lei cu TVA, potrivit unei hotărâri adoptată marţi de consilierii locali.

Primarul municipiului Deva, Florin Oancea, a explicat că administraţia locală are nevoie de aceste autobuze pentru asigurarea transportului public de călători, dar şi pentru a-şi crea propriul parc auto, deoarece acum acestea sunt închiriate.

"Sunt autobuze second-hand pentru că nu avem bani suficienţi pentru a achiziţiona auto noi, la care unul costă circa 250.000-300.000 de euro", a spus primarul.

În plus, a arătat edilul local, fără acest parc auto primăria nu va îndeplini o condiţie dintr-un proiect cu fonduri europene în valoare de 20 de milioane de euro, care prevede modernizarea transportului public şi dotarea acestuia cu autobuze ecologice până în anul 2021.

Procedurile de achiziţie pentru cele 12 autobuze au demarat anul trecut, dar nicio firmă nu s-a prezentat la licitaţie. De aceea, primăria va relua procedurile de achiziţie, valoarea estimată a contractului fiind stabilită în urma unui studiu de piaţă realizat pentru autobuzele second-hand.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel