Hunedoara: Angajat al ISU, medaliat cu aur la tir cu arcul la Jocurile Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor

Daniel Călin, subofiţer în cadrul Detaşamentului de Pompieri Petroşani, a câştigat, pentru a cincea oară, titlul de campion mondial la tir cu arcul în cadrul Jocurilor Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor organizate, în acest an, la Chengdu, în China, a informat, miercuri, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Hunedoara.

Daniel Călin a obţinut la Chengdu o medalie de aur şi două de argint, la cele trei probe din competiţia de tir cu arcul, mai exact medalia de aur la proba 900 target şi medalii de argint la probele 3d şi field.

"Pompierul a mărturisit că această competiţie a fost mai grea decât oricare alta la care a participat până acum deoarece presiunea apărării titlului de campion a apăsat greu pe umerii săi. Mai mult, el este satisfăcut că a reuşit să-i învingă pe unii dintre cei mai buni ţintaşi cu arcul din lume", a arătat purtătorul de cuvânt al ISU Hunedoara, Anemona Doda.

Proba 900 target constă în lansarea săgeţilor spre o ţintă fixă de la distanţă de 40, 50 şi 60 de metri, iar proba field implică atingerea cu trei săgeţi, într-un interval de două minute, a unor ţinte aleatorii în pădure.

Concursul 3d vânătoare constă în tragerea cu săgeţi, de la o distanţă cuprinsă între 10 şi 50 metri, în machete de animale sălbatice desenate în mărime naturală.

Pompierul din Petroşani este campion mondial absolut la tir cu arcul, el obţinând medalii de aur, argint şi bronz la Campionatele Mondiale ale Poliţiştilor şi Pompierilor desfăşurate în Statele Unite ale Americii, la New York, în anul 2011, în Belfast, Irlanda, în 2013, în Fairfax, Virginia, în 2015, în 2017 la Los Angeles, tot în Statele Unite ale Americii, şi în 2019 în China.

În total, el a reuşit să câştige, de-a lungul timpului, 15 medalii, dintre care 7 de aur, 7 de argint şi una de bronz.

În acest an, lotul reprezentativ al României, alcătuit din 18 pompieri, poliţişti şi jandarmi, a cucerit în cadrul competiţiei 5 medalii de aur, 8 de argint şi 6 de bronz.

Campionatul din acest an a strâns la start peste 10.000 de sportivi din 79 de ţări, la proba de tir cu arcul fiind înscrişi aproximativ 80 de concurenţi.

Daniel Călin este legitimat la Sport Club Municipal Deva şi se pregăteşte doar în timpul liber. În vârstă de 38 de ani, pompierul a început tirul cu arcul în urmă cu 27 de ani. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel