Hrană contaminată pentru pisici. A fost retrasă de pe piață după ce a provocat moartea subită a mai multor feline

Fotografie de la Petrebels/ Pexels
Fotografie de la Petrebels/ Pexels

Trei soiuri de crochete pentru pisici au fost retrase de pe piață după moartea subită a mai multor feline. Un brand cunoscut a fost retras de pe piață.

Brandul Purina, care este specializat în hrană pentru pisici, și-a rechemat trei dintre produsele sale, relatează publicația Early Buletin News.

În crochetele Purina au fost găsite ”posibile urme ale unui reziduu (2-EC) de la tratarea apei folosită de un furnizor de ingrediente” care au provocat deja diaree severă la unele pisici și, în unele cazuri, moartea”. 

Cu toate acestea, France3 a colectat mai multe mărturii de la managerii adăposturilor care raportează aceleași efecte secundare: diaree violentă, hipotermie, vărsături, toate acestea putând duce la moartea animalului. 

Le Parisien l-a intervievat pe managerul unui adăpost de animale, iar bărbatul a declarat: ”În toate familiile de plasament, cărora le-am oferit aceste crochete, pisoii au suferit diaree. Când crochetele au fost schimbate, animalele și-au revenit”. Cele trei produse Purina au fost vândute în perioada noiembrie 2021 – aprilie 2022. 

Alimentația pisicii: Cât și ce trebuie să mănânce o pisică?

”În alimentația pisicilor, proteinele sunt sursa principală de energie, motiv pentru care acestea au nevoie de un nivel mai mare de proteine în meniul zilnic decât câinii. Carnea nu numai că este o sursă de proteine, ci asigură și trei nutrienți esențiali, fără de care pisicile nu pot trăi: taurină (nutrient important pentru inimă și vedere), acid arahidonic (nutrient important pentru sănătatea pielii și a blănii) și vitamina A (importantă pentru blană și vedere).

Pentru a-ți păstra pisica în formă, trebuie să te asiguri că dieta sa conține toți nutrienții necesari. O hrană pentru pisici completă, de calitate, are o formulă atent gândită pentru a le asigura acestora echilibrul dintre toți nutriențiii și, în plus, se remarcă și prin gustul deosebit.

Puii de pisică au stomacul mai sensibil și vor avea nevoie de o dietă specială, bogată în proteine și alți nutrienți, pentru a-i ajuta să crească mari și puternici. O formulă completă pentru pisoi îi va ajuta pe blănoși să primească tot ceea ce au nevoie – în ghidul nostru despre hrănirea puiului de pisică ”Cum să-ți hrănești puii de pisică” găsești mai multe informații în acest sens”, transmite Purina.

De la vârsta de 12 luni, o pisică adultă sănătoasă va primi toți nutrienții necesari printr-o dietă echilibrată. Odată ajunsă la bătrânețe, adică între vârsta de șapte și zece ani, va trebui să treacă la o dietă pentru pisici senioare, specială pentru noile lor nevoi. 

Citește și:

Ce poate păți pisica ta dacă nu este hrănită cum trebuie

Psihologul clinician Candice Dragotă și președintele Federației Feline Române, Adrian Dragotă, au vorbit despre nutriția pisicilor. „Trebuie să le dăm hrană specializată, pentru fiecare etapă de viață. Cei mici, ca bebelușii, au nevoie de o hrană cu un conținut de nutrienți mai mare”, a explicat Candice Dragotă. 

La întrebarea ce poate păți o pisică dacă nu este hrănită corespunzător, specialiștii au răspuns astfel: „Poate să se îngrașe, să piardă masă musculară sau să aibă un nivel de energie crescut sau scăzut.”

Atenție! Ciocolata este complet interzisă, „pentru că are o substanță care le face foarte rău pisicilor”.

De asemenea, specialiștii spun că trebuie să menținem un echilibru între hrană umedă și cea uscată. Citește mai mult AICI.

Vezi și: 

Zorro și Bandit, doi motani... speciali. Sunt vedete în toată lumea

Zorro are numai 9 luni, dar pe data de 9 iunie a devenit tată. Unul din pui i-a moștenit trăsătura unică și a fost botezat Bandit. Zorro locuiește în casa lui Indraini Wahyudin Noor, un bărbat de 50 de ani din orașul Banjarmasin. Când a ajuns aici, Indraini i-a dat imediat numele Zorro, datorită asemănării cu personajul mascat din filmul cu același nume. Indraini l-a transformat pe Zorro într-un adevărat star pe rețelele sociale, unde a postat nenumărate fotografii cu aventurile lui. A crezut că aspectul său unic merită să fie admirat, dar nu s-a așteptat ca această trăsătură să fie transmisă mai departe, potrivit New York Post. Citește mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel