Hotelul Radisson Blu, performanţă de top, cu capital american

foto: facebook / Radisson Blu Hotel, Bucharest
Descriere foto: foto: facebook / Radisson Blu Hotel, Bucharest

Cel mai scump hotel din România ajunge la americani, după ce vânzarea Radisson Blu a fost finalizată.

Complexul hotelier Radisson de pe Calea Victoriei, Bucureşti, a fost vândut la prețul de 169,2 mil. euro, anunţă Compania Elbit Imaging. Cumpărători sunt două fonduri internaționale de investiții: Cerberus Capital și Revetas Capital.

Aceasta este cea mai mare tranzacție imobiliară a anului și cel mai scump hotel vândut vreodată în România.

Fostul proprietar al horelului Radisson a rămas, în urma vânzării, după plata datoriilor şi a cheltuielilor cu tranzacţia, cu aproximativ 81 mil. euro. Totodată, are în vedere şi rambursarea unui împrumut de 11,6 mil. euro obţinut de la banca Hapoalim.

Elbit Imaging a scos la vânzare hotelul de cinci stele Radisson Blu şi hotelul de patru stele Park In din Bucureşti la începutul acestui an, cu preţ de pornire de 185 milioane de euro.

[citeste si]

Principalul cumpărător, fondul american Cerberus Capital, administrează peste 30 miliarde de dolari, bani ai unor fonduri de pensii guvernamentale sau private, fundaţii caritabile şi universităţi, companii de asigurări, fonduri suverane de investiţii şi diferiţi milionari ai lumii. Al doilea investitor implicat în achiziţie este compania Revetas, care mai deţine în România centrul comercial Vitantis din Bucureşti şi dispune de un capital de 300 milioane de euro.


Te-ar putea interesa

Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27