Hossu: Legea sănătăţii este o BIŞNIŢĂ

Noul proiect de lege care va reforma din nou sistemul sanitar iscă numeroase controverse şi nemulţumiri. Reprezentanţii a două mari sindicate spun că bolnavii au numai de pierdut şi că marii câştigători vor fi acţionarii noilor case private de asigurări de sănătate. Ca atare, ei solicită prelungirea dezbaterii legii, cu încă trei luni.

Reprezentanţii Cartel Alfa, una dintre cele mai mari organizaţii sindicale, sunt cei mai vehemenţi critici ai proiectului, informează Realitatea.

"Esenţa legii este de fapt, aş putea spune în forma populară, bişniţa care se doreşte să se realizeze pe sănătatea şi pe contribuţiile cetăţenilor şi a angajatorilor din România, din cei 10.7% din contribuţia angajator angajat, undeva la 3%, evaluarea noastră, va fi cheltuită pentru dividende pentru acționarii privaţi ai acestor case", spune liderul Cartel Alfa, Bogdan Hossu.

Preşedintele Cartel Alfa mai spune că, dacă această lege va intra în vigoare, vom plăti mai mult pentru îngrijiri medicale. Nici reprezentanţii Sanitas nu sunt mulţumiţi de noul proiect. "Dacă priveşti din punct de vedere al cetăţeanului de rând, acesta va plăti în plus şi nu e bine într-o situaţie de criză", spun reprezentanţii SANITAS.

În perioada următoare, sindicatele au anunţat că îşi vor chema membrii la dezbateri, pentru a concepe amendamente, care ar urma să fie depuse la actualul proiect.

Potrivit proiectului, casele private de sănătate vor primi 93% din banii care se adună la Casa Naţională de Asigurări de Sănătate. Noi toţi vom fi obligaţi să optăm pentru o casă privată de sănătate. Pentru unele servicii medicale, vom fi nevoiţi să încheiem asigurări suplimentare. De asemenea, spitalele vor putea deveni fundaţii sau societăţi comerciale. Proiectul mai prevede că medicii îşi vor putea negocia salariile.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel