Horia Georgescu, întâlnire cu Paul Brummell, ambasadorul Marii Britanii la București

horia georgescu
horia georgescu

Ambasadorul Marii Britanii la București, Paul Brummell, anunță că se va întâlni joi cu președintele Agenției Naționale Anticorupție, Horia Georgescu. 

"Îmi pare bine să-l întâlnesc astăzi pe Horia Georgescu, președintele ANI, o instituție cheie în eforturile României de a combate corupția", scrie diplomatul britanic pe Twitter.

Ultimul raport MCV apreciază activitatea ANI, remarcând că instituția condusă de Horia Georgescu a continuat să proceseze un număr mare de cazuri de incompatibilitate și conflict de interese, dar că implementarea rapoartelor sale continuă să fie pusă sub semnul întrebării.

Georgescu (ANI) vrea declarație de avere pentru toți cetățenii

În 2014, ANI a tratat 294 de cazuri de incompatibilitate, 101 de cazuri de conflict de interese administrativ, 60 de cazuri de conflict de interese penal, 30 de cazuri de diferențe semnificative între venituri și averi și 29 de cazuri de suspiciuni solide privind comiterea de fapte penale sau de corupție.

Cazurile respective i-au vizat, printre alții, pe șase magistrați, trei secretari de stat, 14 consilieri județeni, 11 senatori, 28 deputați, 60 de viceprimari, 84 de primari, un președinte de consiliu județean.

"Raportul subliniază parcursul constant al ANI, privind mecanismele administrative de combatere a corupţiei, aş putea spune cel mai bun raport MCV din existenţa agenţiei noastre", a declarat preşedintele ANI referitor la raportul MCV.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel