Georgescu (ANI) vrea declarație de avere pentru toți cetățenii

Președintele Agenției Naționale de Integritate (ANI), Horia Georgescu, spune că ar trebui analizată varianta introducerii unui sistem de declarare a averii pentru toți cetățenii României.

Șeful ANI a admis că legislația în baza căreia funcționează instituția pe care o conduce are nevoie de îmbunătățiri, așa cum susținea și președintele ales al României, Klaus Iohannis.

"Primul aspect este cel al recuperării prejudiciilor din conflicte de interese. Durează foarte mult și nu este eficient. Al doilea aspect privește depunerea declarațiilor de avere și interese. Noi am finalizat un proiect prin care sunt disponibile formulare electronice, dar acesta trebuie implementat printr-o piesă legislativă.

Și, de ce nu, o analiză profundă la nivelul întregii societăți pentru implementarea unui sistem de declarare a averii pentru toți cetățenii României, un sistem simplificat desigur față de cel pentru funcționarii publici.

Până când nu vom avea un moment zero de evidență a tuturor cetățenilor privind averea va fi foarte dificil să vorbim de un sistem eficient de confiscare a averii sau a prejudiciilor provocate de fapte de corupție.", a declarat Georgescu într-un interviu pentru ziare.com.

Horia Georgescu se laudă cu o rată de succes foarte mare a acțiunilor ANI.

"Pe cele trei competențe pe care le avem, averi nejustificate, incompatibilitate și conflict de interese, rata de succes este la 90%, fiind în procent mai mare la incompatibilități unde suntem la 95%", a arătat șeful ANI.

Horia Georgescu (ANI), înfrânt de Mihai Gâdea (Antena 3), în instanță

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel