Horia Georgescu a fost incompatibil timp de șase ani

Horia Georgescu, fostul șel al Agenției Naționale de Integritate, s-a aflat în incompatibilitate timp de șase ani, informează Antena 3.

Potrivit datelor de la Registrul Comerțului, Horia Georgescu a avut calitatea de asociat, și/sau administrator în șase societăți comeriale din România, respectiv SC Outlook SRL Brașov, SC Financia Securities TB SA București, SC HBG Consulting SRL Brașov, SC Imperial SRL Brașov, SC Platinum Media SRL Brașov și SC Imperium SRL Brașov.

În declarațiile de avere și de interes ale lui Horia Georgescu nu au fost menționate decât calitatea de asociat în firma SC Imperial SRL Brașov, firmă deținută în prezent de mama sa. Societatea care se ocupă cu afaceri imobiliare figurează la Ministerul Finanțelor  cu datorii de circa 800.000 de lei.

Citește și: Cozmin Gușă, despre reținerea lui Horia Georgescu, șeful ANI: A cutremurat Europa

Fostul șel al ANI a omis să spună că din perioada noiembrie 2008, până în prezent, cât timp a fost secretar general și președinte al ANI, a fost și administrator al firmei SC Outlook SRL Brașov. Acesta a fost numit ca administrator în decembrie 1999, dar nu a declarat acest lucru în niciuna dintre declarațiile sale de avere sau de interese.

Pentru aceeași faptă, zeci de demnitari au fost trimiși în instanță de ANI, mulți dintre ei pierzându-și funcțiile și dreptul de a mai candida pentru mulți ani. 

Citește și: Lepădarea de Horică

Când a fost acuzat de senatorii Sorin Roșca Stănescu și Valer Marian de incompatibilitate, Horia Georgescu a pretins că firma Outlook SRL Brașov a fost radiată în 2005, însă conform documentelor  de la Registrul Comerțului și de pe site-ul Ministerului Finanțelor, aceasta a fost radiată abia în iulie, 2014.

În cei șase ani de existență ai ANI, sub conducerea lui Horia Georgescu au fost trimise în instanță în jur de o mie de cauze în urma cărora inspectorii au identificat incompatibilități, conflicte de interese, diferențe între veniturile realizate și averea dobândită, fals în declarații. În cazul a 10 membrii ai Guvernului, miniștri și secretari de stat, 106 parlamentari, 19 președinți și vicepreședinți de CJ, ANI a constatat situații de incompatibilitate sau conflict de interese,  sau   dobândirea unor averi nejustificate  în raport cu veniturile acumulate, mai precizează Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel