Cozmin Gușă, despre reținerea lui Horia Georgescu, șeful ANI: A cutremurat Europa

Consultantul politic Cozmin Guşă a declarat, luni, la Realitatea TV, în contextul în care președintele ANI, Horia Georgescu, a fost reținut de procurorii DNA pentru 24 de ore într-un dosar cu un prejudiciu de 75 de milioane de euro, că evenimentul "a cutremurat Europa".

"Nu suntem neapărat în cea mai bună dispoziţie azi, ca ţară. Astăzi trebuie să subliniez încă o dată că declinul instituţional la nivel de stat este exemplificat încă o dată prin această reţinere pentru 24 de ore a şefului integrităţii din România. (...) Numai că jocul României nu e un joc în interiorul graniţelor, jocul României este un joc internaţional", a comentat Cozmin Gușă, după ce Horia Georgescu a ieșit cu cătușe din sediul DNA. 

România, o țară într-un declin instituțional

În opinia consultantului politic, "partenerii se bucură văzând o ţară în genunchi, o ţară într-un declin instituţional cum nu a mai fost România nici după evenimentele din 1989. (...) Treburile în statele puternice se mai rezolvă şi fără foarte mult spectacol. Se mai rezolvă şi neaşteptând aplauze. Atunci când ai un drum de dus, ai o economie de implementat, nu îţi ridici chiar aşa fusta cum se întâmplă în această perioadă. Satisfacţia unor cetăţeni pe mine nu mă mulţumeşte. Eu sunt un om care a luptat în toată cariera mea publică împotriva exceselor de tip baroni, împotriva exceselor de tip Hrebenciuc, Dan Ioan Popescu, Miron Mitrea, dar niciodată nu o să mă bucur că nu avem metode normale prin care să rezolvăm aceste treburi. (...) Facem totul asemenea unui spectacol la finalul căruia nu o să râdem noi românii, vor râde alţii. Dar acei alţii nu o să fie în niciun caz coechipierii noştri", a spus Guşă.

Ce arată reținerea șefului ANI  

Consultantul politic a mai susținut că "Reţinerea lui Horia Georgescu a cutremurat Europa, pentru că noi suntem totuşi graniţa UE. Horia Georgescu, indiferent cât de incompetenet sau fraier, pe românește, ar fi fost el, era un om validat de Comisia Europeană şi UE. Reţinerea pentru 24 de ore a şefului ANI arată cât de slabă este România în faţa unor negocieri. Avem o ţară de vinovaţi în care cel mai puţin vinovaţi, respectiv cetăţenii, stau şi aplaudă la marii vinovaţi care au devalizat bugetele, neînţelegând că lipsa unui sistem şi a unei strategii chiar ne pune pe butuci", a precizat Cozmin Guşă.

Președintele ANI, Horia Georgescu, a fost reținut, luni, pentru 24 de ore, de procurorii DNA pentru trei infracțiuni de abuz în serviciu, fapte comise în calitate de membru al Comisiei Centrale pentru Stabilirea Despăgubirilor din ANRP. Prejudiciul în dosar se ridică la 75 milioane euro.

Horia Georgescu, reținut. Radu Tudor: Traian Băsescu, Emil Boc, figurile centrale ale PDL, ei cât timp vor mai fi protejați?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel