Horia Georgescu, reținut. Radu Tudor: Traian Băsescu, Emil Boc, figurile centrale ale PDL, ei cât timp vor mai fi protejați?

Radu Tudor a lansat, luni, o întrebare în direct la Antena 3, după ce președintele ANI, Horia Georgescu, a fost scos cu cătușe la mâini din sediul DNA. 

"Pentru noi ca țară este o imagine dramatică. Cred că încătușarea și reținerea unui șef al Integrității din România nu face decât să ne sporească amarul ultimilor 10 ani petrecuți cu Băsescu. Procurorii DNA confirmă din nou, și în acest caz, tot ceea ce a spus Antena 3 despre vârfurile regimului Băsescu, despre vârfurile unui sistem care a nenorocit România. Ceea ce descoperă acum, și ar fi trebuit să descopere mai devreme, ceea ce iese acum la suprafață de la ANRP este fără precedent în istoria corupției românești. (...) Vedem și noi ce fel de țară a patronat Traian Băsescu și întreb încă o dată: Când au de gând cei din instituțiile judiciare, când au de gând procurorii să-l întrebe de sănătate pe Traian Băsescu în cazurile de corupție? Înțeleg că va fi audiat miercuri, dar, totuși, ceea ce s-a întâmplat acolo, oamenii care au reprezentat regimul Băsescu în instituțiile statului erau subordonații lui, erau cei mai lingușitori dintre șefii instituțiilor. Întreb și eu cât se poate de firesc și de normal: Patronul acestor oameni din punct de vedere politic, ideologic, asociatul lor în afaceri, pentru că Băsescu are asociați de-ai săi de afaceri în arest, chiar întindem atât de mult coarda aceasta a răbdării românești până când vom vedea figurile importante care trebuie să răspundă politic și penal să fie chemate la DNA? Toți oamenii aceștia au umblat împreună ani de zile: Emil Boc, Traian Băsescu, figurile centrale ale PDL. Ei cât timp vor mai fi protejați? Oricum, imaginile de astăzi sunt devastatoare pentru România. Sper ca indivizii care au elaborat Raportul MCV și care au lăudat în fiecare an ANI să se gândească de două ori de acum încolo înainte de a elogia niște persoane care se dovedesc până la urmă a fi penale. Semnale au primit destul, dar au ignorat și au făcut din acest MCV o măciucă politică cu care Traian Băsescu să-și lovească adversarii în cap", a declarat Radu Tudor la Antena 3.

Horia Georgescu, reținut pentru 24 de ore de DNA. Prejudiciu de 75 milioane de euro

Președintele ANI, Horia Georgescu, a fost reținut pentru 24 de ore de DNA pentru fapte de corupție într-un dosar care vizează activitatea sa la ANRP. El este acuzat de abuz în serviciu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel