Hong Kongul, paralizat din cauza protestelor violente

Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ
Sura foto: Agerpres / Imagine cu rol ilustrativ

Protestele violente din Hong Kong paralizează întregul oraș. Forțele de ordine au intrat în coliziune directă cu protestatarii.

Hong Kongul se confruntă, în cea de-a treia zi consecutivă, cu blocarea orașului, ca urmare a blocării mai multor rute de transport urban și a închiderii mai multor școli și afaceri locale, în contextul escaladării violențelor din regiune, relatează site-ul agenției Reuters, anunță Mediafax.

Aproximativ 1000 de locuitori ai Hong Kongului au ocupat districtul central al orașului, purtând măști în pofida legii care interzice utilizarea acestora și atacând sediile mai multor companii și afaceri locale.

Forțele de ordine au intrat în coliziune directă cu protestatarii, în eforturile de a anihila manfiestațiile și de a dispersa mulțimile de oameni. Aceștia s-au confruntat și pe parcursul nopții în campusurile universitare.

Protestele în Hong Kong, care deseori au fost marcate de incidente violente între demonstranți și forțele de ordine, au izbucnit în urmă cu șase luni, ca reacţie la controversatul proiect de lege ce ar fi facilitat extrădările spre China continentală. Manifestanţii contestă politicile Guvernului local pro-Beijing, condus de Carrie Lam.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel