Hipopotam, rătăcit pe străzile unui oraș din Mexic

jungla_urbana
jungla_urbana

"Tyson", un hipopotam de Nil, cu o greutate de 600 de kilograme, care rătăcea liber printr-o zonă locuită din statul mexican Veracruz (est), a fost capturat după zece zile de monitorizare atentă, au informat marţi autorităţile locale, citate de DPA.

Prezenţa în zonă a impozantului animal, considerat "potenţial periculos", fusese semnalată autorităţilor la sfârşitul lunii februarie, potrivit relatărilor apărute în presa locală. 

Hipopotamul, poreclit "Tyson" de către oamenii din oraşul Las Choapas, a câştigat simpatia localnicilor, care i-au creat chiar şi o pagină de Facebook. 

A fost nevoie de circa zece zile pentru ca autorităţile de protecţie a mediului (Profepa) să studieze comportamentul acestui mamifer şi să stabilească o strategie de capturare, care a presupus ademenirea cu alimente (fructe şi legume), fără a folosi tranchilizante. 

Mutat în rezervație 

Tyson a fost apoi "plasat într-o cuşcă specială de transport", potrivit lui Profepa. Animalul, cu o înălţime de 1,15 metri şi o lungime de 2,20 metri, a fost mutat într-o zonă protejată, unde va rămâne "până când situaţia sa juridică va fi clarificată". 

Profepa nu a reuşit să determine provenienţa animalului, a cărui vârstă este estimată la trei ani, relatează Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel