Ecologizare pe Lacul Bicaz. Hidroelectrica, ameninţată

Aproape 60 de tone de deşeuri au fost colectate de pe lacul Bicaz, Izvorul Muntelui, în urma acţiunilor de ecologizare.

Aproape 60 de tone de pet-uri, lemne şi deşeuri amestecate au fost colectate de pe luciul lacului de acumulare Izvorul Muntelui, Lacul Bicaz, în amonte de oraşul Bicaz, potrivit unei centralizări prezentată într-o conferinţă de presă la Prefectură. Acţiunea de ecologizare, începută în luna aprilie, a fost realizată de reprezentanţii Sistemului de Gospodărire a Apelor şi de reprezentanţii Hidroelectrica, societate care administrează lacul de acumulare.

Directorul Hidroelectrica Neamţ a declarat, în conferinţa de presă, că problema este rezolvată doar parţial atât timp cât oamenii nu vor înceta să arunce deşeurile în locurile neamenajate.

Lacul Bicaz, Izvorul Muntelui

'Dacă nu se întâmplă ceva de la învăţământ, de la prevenţie, dar şi măsuri coercitive, putem să avem 10 maşini de strâns deşeurile de pe lac', a declarat Cornel Melinte, directorul Hidroelectrica Neamţ.

Hidroelectrica poate pierde contractul

La rândul său, prefectul Daniela Soroceanu a precizat că, dacă Hidroelectrica nu va avea capacitatea de a gestiona situaţia deşeurilor, poate pierde administrarea luciului de apă.

'Problema nu este rezolvată decât temporar, dar s-a văzut că, dacă ne unim forţele cu toţii, putem face lucruri bune. Dacă Hidroelectrica nu va avea capacitatea să rezolve problema definitiv, există varianta legală de a administra altcineva luciul de apă', a declarat prefectul Daniela Soroceanu.

Lacul Bicaz, Izvorul Muntelui

Problema deşeurilor de pe lacul de acumulare Izvorul Muntelui apare anual, la începutul primăverii, atunci când apele dezgheţate şi torenţii aduc în albia râului Bistriţa deşeurile de plastic, lemne şi menajere, aruncate în amonte de baraj de locuitorii judeţelor Neamţ şi Suceava, dar şi de turişti.

Vezi şi: Ajutor de la minister pentru cei cu ferme mici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel