Hidroelectrica rămâne în insolvenţă, a decis CAB

Hidroelectrica
Hidroelectrica

Magistrații Curții de Apel București au respins definitiv, joi, cererile formulate de Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind privind ieșirea din insolvență a Hidroelectrica. Astfel procedura de insolvență a Hidroelectrica rămâne deschisă.

Decizia de joi a Curţii de Apel înseamnă că procedura de insolvenţă va continua, iar contractele "băieţilor deştepţi din energie" sunt în continuare denunţate.

În esenţă, Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind au criticat procedura de intrare în insolvenţă, dar administratorul judidiciar al Hidroelectrica spune că practic aceştia sunt nemulţumiţi de faptul că le-au fost anulate contractele preferenţiale prin care cumpărau curent ieftin de la compania de stat, după care îl vindeau la prețuri mult mai mari.

Pe 20 iunie Tribunalul Bucureşti a admis cererea de intrarea în insolvenţă a Hidroelectrica. Decizia Tribunalului a fost contestată cu recurs de către Alpiq RomIndustries, Alpiq RomEnergie şi Hidrosind. Reprezentanţii Hidrosind au arătat că recursurile trebuie admise pentru ca angajaţii să-şi poată primi în continuare salariile, în vreme ce reprezentantul Euroinsol a solicitat menţinerea deciziei Tribunalului.

 "Decizia Tribunalului Bucureşti de deschidere a procedurii insolvenţei Hidroelectrica este criticată în principal pe considerente de ordin procedural, dar se încearcă şi acreditarea ideii că societatea nu ar fi în insolvenţă şi că scopul deschiderii procedurii ar fi fost doar denunţarea contractelor încheiate cu «băieţii deştepţi». Aceste susţineri sunt contrazise de concluziile raportului asupra cauzelor şi împrejurărilor insolvenţei Hidroelectrica întocmit de administratorul judiciar Euro Insol şi de tabelul preliminar al reanţelor, în care sunt înregistraţi 381de creditori cu o valoare totală a creanţelor solicitate de 5,49 miliarde lei, din care 3,5 miliarde lei admise, 800 milioane lei admise sub condiţie şi 1,1 miliarde lei respinse", preciza administratorul judiciar al Hidroelectrica.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel