Hidroelectrica: Lacurile de acumulare la 67% gradul de umplere

Nivelul actual al Lacului Bolboci din Bucegi  Foto: Crișan Andreescu
Nivelul actual al Lacului Bolboci din Bucegi Foto: Crișan Andreescu

Nivelul   lacurilor de acumulare Hidroelectrica a ajuns la  67% la data de 7 august 2022, transmite Transelectrica, mult sub nivelul de 93% din aceeaşi perioadă din 2021.

Nivelul acesta este cel mai scăzut din ultimii cinci ani, mai arată datele Transelectrica. Spre exemplu, anul trecut Hidroelectrica a livrat 16,6 TWh de energie, din care 5,5 TWh au venit din lacurile de acumulare.

Efectele secetei asupra producţiei de energie hidro sunt foarte îngrijorătoare în contextul în care iarna care vine se anunţă a fi una dintre cele mai dificile din istorie, lipsa precipitaţiilor văzându-se şi în preţul energiei.

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, deţinut de statul român, a terminat primul semestru al anului cu o scădere de 3 TWh a producţiei de energie faţă de anul trecut când firma a reuşit să injecteze în sistem peste 10 TWh. 2021 a fost de altfel un an hidrologic foarte bun, în timp ce anul acesta este marcat de o secetă severă.

În procente, scăderea de producţie faţă de primele şase luni din 2021 este de 30%. Estimările pentru întreg anul indică o scădere a producţiei faţă de anul trecut de circa 15%, o veste oricum proastă ţinând cont de actualul context.

Vezi și: România, locul 3 în UE la creșterea prețului la energie. Peiu, explicație: Nu mai e nici conjunctura de piaţă, nici Putin

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel