Herjeu, analiză inedită, după primut tur al alegerilor prezidențiale

Roxana Neagu / 11 noi 2019 / 04:38 Salveaza PDF Comentarii
Radu Herjeu
Radu Herjeu

Radu Herjeu publică, pe Facebook, o analiză despre șansele partidelor/candidaților dacă ar fi fost schimbate aspecte esențiale, de campanie. 

”Cel care gestionează pagina aceasta personală dorește să-și exprime o opinie de cetățean votant și a cărui viață este influențată de calitatea celor care conduc cetatea

- Dacă USR avea un alt candidat, cu mai multă substanță (eu tot sper că au așa ceva printre membri, deși au scos până acum în față aproape exclusiv oameni-ambalaj), avea șanse să se califice în turul 2 de pe prima poziție. Și să câștige la pas președinția.

- Dacă PSD avea alt candidat, poate dintr-o zonă mai puțin politică, ar fi reușit să obțină un scor mult mai mare în turul I. Nu cred c-ar fi avut șanse să învingă în turul II, însă, indiferent cine ar fi fost.

- Dacă Mircea Diaconu își construia mai din timp candidatura, fără s-o scalde atât, și, mai ales, nu se baza prea mult pe o coaliție de două partide aflat în plin proces de dezmembrare și reasamblare, ar fi reușit mai mult

- Dacă Paleologu nu era omul lui Băsescu, ar fi înregistrat un scor sensibil mai mare. Dar nu văd ce alt partid l-ar fi "adoptat". Iar pe cont propriu n-ar fi reușit să ajungă candidat.

- Salut dovada de rămășiță de bun simț național, prin punerea la locul lui a celui care s-a folosit de presupusa moarte a unei fetițe pentru a candida

Și, ultimul, dar și cel din urmă...

- Dacă în locul lui Iohannis ar fi candidat un patefon din care s-ar fi auzit non-stop "PSD trebuie să dispară", patefonul ar fi luat 50%, pentru că ar fi părut mai empatic și mai preocupat de soarta "supușilor ascultători"! În pus, patefonul ar fi redat mult mai frumos discursul de "victorie"!” scrie Radu Herjeu pe Facebook. 

Acest articol reprezintă o opinie.

Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24