EXCLUSIV  Hartmann, bilanţul Angelei Merkel după 17 ani în fruntea Germaniei: Dezastru relaţional cu restul Europei

Sursă foto: Facebook Olaf Scholz
Sursă foto: Facebook Olaf Scholz

Invitat la DC News, analistul de politică externă H.D. Hartmann a vorbit despre mandatul de cancelar al Angelei Merkel și despre provocările la care trebuie să facă față noul guvern al Germaniei.

Analistul de politică externă H.D. Hartmann a comentat, în exclusivitate pentru DC News, mandatul de cancelar al Angelei Merkel:

„Cancelarul Merkel a plecat după 17 ani de putere, mai mult decât Bismark. Doamna de fier a Europei, cea care a trecut prin crize inimaginabile, fostă ministru al Tineretului, pusă de Helmuth Kohl (...), este cea care, efectiv, i-a luat gâtul, politic, lui Kohl. Este cea care l-a scos din istorie pe Kohl. Acesta nu o va ierta niciodată, iar memoriile lui sunt absolut devastatoare la adresa lui Merkel.

Au fost 17 ani de leadership, de stabilizare tipic germanică, o economie care a crescut uluitor și care a germanizat Europa. A devenit elementul de neeliminat și neignorat al oricărei mișcări politice cât de cât importante din Europa. A avut o influență uneori benefică, alteori nebenefică în interiorul statelor europene, a impus reguli care unele au mers, altele nu au mers, inclusiv celebra acceptare a milionului de migranți ilegali din Siria. A avut un succes economic pe linia China, însă a avut și dezastrul relațional cu estul Europei, dar care nu va fi atât de important dacă privim acum ce urmează cu noul cancelar.

Acesta promite un progresism neomarxist, absolutist la nivel european și își va distruge relația cu Polonia prin celebrele conducte de gaze construite cu Rusia“, a conchis H.D. Hartmann.

Noul cancelar al Germaniei a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“ la jurământul de învestire

Parlamentul german, Bundestag, l-a susținut pe Olaf Scholz pentru funcția de cancelar cu 395 de voturi pentru, iar apoi a fost numit oficial drept al nouălea cancelar federal de către președintele Frank-Walter Steinmeier.

După votul din Parlament, el a fost întrebat de președintele Bundestag-ului, Bärbel Bas, dacă acceptă numirea și a spus „da”. Ulterior a depus jurământul în funcție, dar, spre deosebire de predecesorul său, a omis referința religioasă „așa să-mi ajute Dumnezeu”.

De la alegeri, partidul lui Scholz a lucrat cu Verzii și Democrații Liberi la un acord de coaliție, care a fost semnat în cele din urmă marți. Toți cei 16 miniștri au depus jurământul miercuri, devenind primul cabinet al Germaniei care include un număr egal de femei și bărbați, potrivit BBC (citește AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel