Noul cancelar al Germaniei a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“ la jurământul de învestire

Noul cancelar al Germaniei a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“ la jurământul de învestire / Sursă foto: Pixbay
Noul cancelar al Germaniei a evitat să spună „așa să-mi ajute Dumnezeu“ la jurământul de învestire / Sursă foto: Pixbay

Olaf Scholz, noul cancelar al Germaniei, a evitat să rostească formula „așa să-mi ajute Dumnezeu“ la jurământul de învestire în funcție.

Parlamentul german, Bundestag, l-a susținut pe Olaf Scholz pentru funcția de cancelar cu 395 de voturi pentru, iar apoi a fost numit oficial drept al nouălea cancelar federal de către președintele Frank-Walter Steinmeier.

După votul din Parlament, el a fost întrebat de președintele Bundestag-ului, Bärbel Bas, dacă acceptă numirea și a spus „da”. Ulterior a depus jurământul în funcție, dar, spre deosebire de predecesorul său, a omis referința religioasă „așa să-mi ajute Dumnezeu”.

De la alegeri, partidul lui Scholz a lucrat cu Verzii și Democrații Liberi la un acord de coaliție, care a fost semnat în cele din urmă marți. Toți cei 16 miniștri au depus jurământul miercuri, devenind primul cabinet al Germaniei care include un număr egal de femei și bărbați, potrivit BBC.

Noul guvern din Germania susține proiectul „Statele Unite ale Europei“

După ce Verzii germani au nominalizat-o pe Annalena Baerbock ca ministru de externe în guvernul cancelarului Olaf Scholz, Germania se pregătește să susțină o Uniune Europeană federală. Annalena Baerbock, un entuziast om politic al UE, va urmări, fără îndoială, obiectivul de a implementa proiectul „Statele Unite ale Europei“.

De asemnea, Guvernul lui Scholz a cerut rescrierea tratatelor UE, astfel încât blocul să devină un stat european federal. Potrivit acordului de coaliție prezentat săptămâna trecută, Parlamentului European ar trebui să i se acorde puteri reale, iar un ministru de externe al UE ar trebui să reprezinte Uniunea pe scena mondială.

„O politică externă puternică a Germaniei nu poate fi decât europeană”, a spus Baerbock vineri, după ce noua ei funcție în guvern a fost anunțată.

Reformele UE, dorite de guvernul Scholz, ar avea nevoie de sprijinul unanim al statelor membre, care va fi greu de obținut în situația actuală. Totuși, noua abordare a Berlinului va fi salutată de președintele francez Emmanuel Macron, care a cerut de multă vreme astfel de reforme și nu a ascuns frustrarea față de reticența Angelei Merkel de a le accepta.

Verzii au fost de multă vreme cel mai pro-european partid din politica germană și acum vor prelua controlul asupra agendei europene (citește mai mult AICI).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Cele mai noi știri
Cele mai citite știri

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.5.3
pixel