Harley Davidson schimbă strategia. În 2019 lansează prima motocicletă electrică

Constructorul american de motociclete Harley Davidson a anunţat joi că a achiziţionat o parte din acţiunile Alta Motors, o companie din Silicon Valley care produce motociclete electrice, contra unei sume ce nu a fost dată publicităţii, informează AFP. 

Această investiţie face parte din strategia de diversificare a gamei, adoptată recent de compania Harley Davidson, afectată de îmbătrânirea clientelei sale tradiţionale şi scăderea vânzărilor

"La începutul anului, ne-am reafirmat intenţia de a dezvolta viitoarea generaţie de utilizatori de Harley-Davidson ca element al strategiei noastre pe 10 ani, care consistă în special în a investi agresiv în tehnologia vehiculelor electrice", a subliniat CEO-ul companiei, Matt Levatich, citat într-un comunicat. 

"Alta Motors şi-a dovedit expertiza în acest sector şi obiectivele sale răspund necesităţilor noastre", a adăugat el. Constructorul californian comercializează deja motoare electrice 4 x 4, iar Harley Davidson are ca obiectiv prezentarea primei sale motociclete electrice în 2019

Harley Davidson prognozează rezultate slabe și în 2018


Constructorul cu sediul în Milwaukee (Wisconsin) a anunţat la sfârşitul lunii ianuarie rezultate financiare slabe pentru anul 2017 şi a avertizat că acestea nu vor fi prea bune nici în 2018. 

Vânzările companiei au scăzut cu 6,7% anul trecut, din care 8,5% doar în Statele Unite, principala piaţă a brandului. Cifra sa de afaceri a scăzut în consecinţă cu aproape 6% şi a ajuns la 5,65 de miliarde de dolari. 

În 2017, Harley-Davidson a vândut 242.788 de motociclete pe plan mondial, comparativ cu 260.289 în anul precedent, şi prevede că va vinde între 231.000 şi 236.000 în acest an, fapt ce reprezintă o nouă scădere, cuprinsă între 3% şi 5%.

Compania a decis să închidă o uzină din Kansas City (statul Missouri) şi o alta din Australia. 

Matt Levatich a vorbit la sfârşitul lunii ianuarie despre dorinţa acestui constructor, renumit pentru motocicletele sale de mari dimensiuni şi cu doi cilindri, să lanseze o motocicletă electrică în următoarele 18 luni şi să investească pentru a promova acest tip de vehicul în rândul motocicliştilor. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel