Harghita. Ursoaică, în vizită la spitalul județean

Jandarmii au fost solicitaţi marţi, de mai multe ori, să intervină la Miercurea Ciuc pentru alungarea unei ursoaice cu pui care a intrat în mai multe curţi de la marginea oraşului, într-o zonă aflată în apropierea Spitalului Judeţean de Urgenţă.

Potrivit maiorului Rodica Pribagu, de la Inspectoratul Judeţean de Jandarmi (IJJ) Harghita, în cursul zilei au fost patru apeluri care anunţat prezenţa animalelor pe strada Miko din municipiu, inclusiv în unele curţi, fapt care i-a speriat pe locatari. Jandarmii au mers şi au alungat animalele în pădure, folosind mijloacele acustice de pe maşini. 'A fost o rezervă mare de intervenţie, pentru că e în oraş şi încercăm să facem tot ce putem ca oamenii să fie în siguranţă. E una când situaţiile se întâmplă la o margine de sat, lângă o localitate, dar când se întâmplă în oraş e destul de delicat', a precizat, pentru Agerpres, maiorul Rodica Pribagu.

Spitalul, vizitat și la începutul săptămânii

Jandarmii au fost solicitaţi să intervină pentru alungarea unui urs atât luni, cât şi duminică, animalele fiind văzute în apropierea Spitalului Judeţean din municipiu. Potrivit sursei citate, echipajele de jandarmi sunt pregătite să intervină, dacă situaţia o va impune. 'Noi suntem pregătiţi, dar ne dorim să se rezolve cât mai repede situaţia asta, să fie hrăniţi, să fie relocaţi, să se întâmple ceva, pentru că, dacă este o specie protejată, să trăim împreună, dar separat', a arătat maiorul Rodica Pribagu. Jandarmii îi roagă pe oameni să nu hrănească animalele sălbatice, să evite pe cât posibil contactul direct cu acestea şi să sune la 112 pentru a semnala prezenţa acestora. 

VEZI ȘI:

O ursoaică a intrat în curtea unei şcoli. Alertă în comuna Tulgheş, Harghita

Dide, reexaminat după ce a fost declarat inapt la Jandarmerie


Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel