Harghita: Bărbatul atacat de urs la Crişeni a decedat

Interventie
Interventie

Tânărul de 35 ani, atacat de urs în zona localităţii Crişeni, a decedat, vineri, după ce a intrat în stop cardio-respirator în timp ce era transportat cu ambulanţa la spital şi nu a mai putut fi resuscitat.

Directorul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Harghita, dr. Peter Szilard, a declarat pentru Agerpres că bărbatul avea multiple plăgi muşcate pe torace şi membrele superioare şi leziuni în regiunea cervicală, iar încercările echipajului de pe ambulanţă de a-l resuscita nu au dat rezultate.

"A intrat în stop cardio respirator în ambulanţă, s-a încercat resuscitarea, chemasem şi un elicopter SMURD, dar din păcate pacientul a decedat", a spus dr. Peter Szilard.

Reprezentantul Asociaţiei de Vânătoare "Hubertus" din Cristuru Secuiesc, Fazakas Attila, a declarat pentru Agerpres că tânărul, împreună cu alţi trei bărbaţi, a mers cu căruţa în pădure să aducă pământ pentru flori. La un moment dat, pe drumul de întoarcere, la marginea pădurii, bărbatul a coborât şi a fost atacat din senin de un urs.

Ursul ar putea fi ucis

Fazakas Attila bănuieşte că este vorba de o ursoaică, exemplare care sunt mai agresive în această perioadă, întrucât au pui pe care îi protejează.

Acesta a spus că se va patrula în zonă, pentru a se încerca identificarea exemplarului şi se va solicita Ministerului Mediului autorizaţie pentru împuşcarea ursului.

Bărbatul ucis de urs îşi creştea singur cele două fiice minore, era beneficiar de ajutor social şi lucra ca zilier la oamenii din sat.

Vezi și: 

Kovesi, întâlnire cu Ghiță. Andronic: Înregistrările, la mai multe persoane

Alegerile europarlamentare, importanță majoră. Chirieac: Se ridică a doua forță politică a țării

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel