Haos în China. Furtună de zăpadă şi un val de frig

foto: captura video youtube
foto: captura video youtube

Un val de frig care a lovit China a determinat suspendarea a sute de zboruri şi evacuări masive în centrul ţării.

Ninsorile puternice şi poleiul au afectat centrul şi estul Chinei în ultimele zile, fapt ce a determinat evacuarea a mii de persoane ca urmare a pagubelor suferite de casele lor, precum şi suspendarea a sute de zboruri de pe numeroase aeroporturi, informează luni agenţia Xinhua citată de EFE.

În total 4.316 persoane au fost evacuate în provincia Anhui, din estul Chinei, după ce casele lor au fost avariate de o furtună de zăpadă, care a afectat în mai mică măsură aproximativ jumătate de milion de persoane. Guvernul a trimis echipe de salvare pentru repararea liniilor electrice şi curăţarea zăpezii şi a gheţii de pe şosele, în timp ce autorităţile locale au pus la dispoziţie centre de adăpost, alimente şi haine pentru cei afectaţi.

Pe aeroportul internaţional Huanghua din Changsha, capitala provinciei centrale Hunan, toate zborurile de plecare şi sosire au fost suspendate duminică având în vedere că pista era acoperită cu un strat de 2 cm de gheaţă. În provincia Jiangsu (estul ţării) peste 10.000 de linii de autobuze de lungă distanţă au fost anulate. La sfârşitul săptămânii ninsorile au afectat şi metropole precum Shanghai, unde de obicei nu ninge şi unde s-a înregistrat cea mai mare cădere de zăpadă din ultimii cinci ani.

[citeste si]

Condiţiile meteo au făcut ca zeci de zboruri de pe cele două aeroporturi ale oraşului să fie anulate sau întârziate. Potrivit Centrului Meteorologic Naţional, este vorba de cea mai abundentă cădere de zăpadă din această iarnă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel