Hans Klemm, declaraţii privind activitatea Inspecţiei Judiciare. CSM, reacţie

Mihai Ciobanu / 02 oct 2018 / 17:12 Salveaza PDF Comentarii
Hans Klemm
Descriere foto: Hans Klemm

Secţia pentru judecători a CSM îşi exprimă îngrijorarea, marţi, în legătură cu afirmaţiile ambasadorului SUA la Bucureşti, Hans Klemm, privind activitatea Inspecţiei Judiciare, membrii secţiei susţinând că o astfel de abordare "poate fi de natură a afecta încrederea societăţii în actul de justiţie". 

"Având în vedere discursul public al ambasadorului Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, susţinut la data de 1 octombrie 2018 cu ocazia deschiderii anului universitar la Facultatea de Drept a Universităţii Bucureşti, Secţia pentru judecători, în majoritate, exprimă îngrijorarea faţă de afirmaţiile privind activitatea Inspecţiei Judiciare, instituţie importantă în configuraţia autorităţii judecătoreşti, care se bucură de autonomie şi independenţă operaţională, precum şi faţă de unele aprecieri inoportune şi selective în legătură cu conduita magistraţilor. O astfel de abordare poate fi de natură a afecta încrederea societăţii în actul de justiţie, cu precădere în magistraţi şi în organismele judiciare din ţara noastră, a căror activitate se desfăşoară exclusiv în temeiul legii", precizează CSM, într-un comunicat de presă. 

"Ataşament la valorile unei cooperări internaţionale loiale"

Secţia pentru judecători reafirmă "ataşamentul la valorile unei cooperări internaţionale loiale şi subliniază, astfel cum a procedat de fiecare dată când s-a dovedit necesar, nevoia unui mesaj public echilibrat şi responsabil care să consolideze încrederea cetăţeanului în actul de justiţie". 

Luni, ambasadorul Hans Klemm a declarat că recentele schimbări cumulate din Justiţia română "ameninţă să întoarcă timpul la începutul anilor 2000", o perioadă marcată, în România, de corupţie. Klemm a susţinut că este greu de înţeles activitatea Inspecţiei Judiciare din ultimul an şi jumătate, "în orice alt context decât acela că a devenit subiect al manipulării politice". 


STIRE RECOMANDATA

Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2018 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24