Hans Klemm, ambasadorul SUA la Bucureşti, primul mesaj adresat românilor

Noul ambasador al Statelor Unite la Bucureşti, Hans Klemm, în primul său mesaj adresat românilor de la preluarea postului, vorbește în limba română și menționează că este "fermecat de cultura, limba și istoria României".

În înregistrarea video postată, luni, pe contul de Facebook al ambasadei SUA, Hans Klemm afirmă în limba română că este "profund onorat că președintele Statelor Unite, Barack Obama, l-a ales să reprezinte America în România.

Diplomatul american mărturisește, totodată, că cel care i-a trezit interesul față de țara noastră a fost profesorul său din universitate, Matei Călinescu, și precizează că își dorește să aibă cu românii "un dialog, deschis și productiv, în persoană sau online". 

[citeste si]

"Ca ambasador, țelul meu este să consolidez parteneriatul nostru pentru securitate, să sprijin respectarea statului de drept și lupta dumneavoastră contra corupției, să extind comerțul bilateral și investițiile, să întăresc relaţiile dintre poporul american și poporul român", a mai precizat noul ambasador al SUA la București, în primul său mesaj adresat românilor de a preluarea postului.

Hans Klemm, ambasadorul agreat al SUA la Bucuresti este deja fermecat de cultura, limba si istoria Romaniei si va invita la un dialog deschis, atat in persoana, cat si online. Iata mesajul sau pentru romani.

Posted by U.S. Embassy Bucharest on Monday, 21 September 2015

Ambasadorul agreat al Statelor Unite ale Americii în România, Hans Klemm, îi prezintă, luni, la Palatul Cotroceni, scrisoarea de acreditare președintelui Klaus Iohannis. Evenimentul este programat la ora 18:00, în Sala Unirii.

Mark Gitenstein, precedentul ambasador american în România şi-a încheiat mandatul pe 14 decembrie 2012.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel