Halloween 2017. Data sărbătorii

Halloween-ul, o sărbătoare americană ce a fost importată pare să prindă foarte bine și în România. În acest an, halloween-ul cade într-o zi de marți. 

Halloween 2017: Data la care va fi sărbătorit Halloween-ul în acest an este marți, 31 octombrie. 

Halloween, dată 2017: HALLOWEEN a intrat de câțiva ani și în tradiția unei părți a românilor, mai ales a tinerilor care  în noaptea de 31 octombrie  merg la petreceri, se deghizează în zâne, prinţese sau prinţi, vampiri, vrăjitoare, mumii sau schelete.

Halloween 2017, octombrie: Sărbătoarea a fost influenţată, de-a lungul secolelor, de numeroase culturi. În Imperiul Roman era Ziua Pomona, la celtici era festivalul Samhain, iar la creştini Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor. În anul 835, Biserica Romano-Catolică a transformat ziua de 1 noiembrie într-o sărbătoare creştină, Sărbătoarea Tuturor Sfinţilor, "Hallowmas" sau "All Hallows". Cu ocazia acestei sărbători, copiii se maschează în vrăjitori, mumii sau alte personaje înfricoşătoare şi colindă din casă în casă, întrebând „Trick or Treat?"(n.r., Păcăleală sau dulciuri?), ca o ameninţare de genul că dacă nu li se dau dulciuri, persoana colindată va fi victima unei farse.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel