Hala Matache se degradează de la o zi la alta - VIDEO

După aproape un an de la decizia de a nu muta Hala Matache pentru a face loc Bulevardului Uranus, luată de către  judecătorii Curții de Apel București, monumentul nu arată semnele așa-zisei conservări promise.

Autor: Alexandra Schapson

[caption id="attachment_203224" align="alignleft" width="310" caption="Foto: Mihaela Budescu"][/caption]

Gheorghe Udrişte, pe atunci director de infrastructură din Primăria Municipiului Bucureşti (PMB), preşedinte al Comisiei de Licitaţii pentru Bulevardul Uranus, în prezent director Metrorex, declara că: „În proiectul iniţial am avut în vedere faptul că trotuarul ar putea fi făcut prin partea dinspre Buzeşti. Există posibilitatea ca anumite zone să fie restrânse. Pot fi realizate artificii ca să se protejeze monumentul istoric, şi să se facă şi proiectul.”(sursa [/caption]

Vestita Hala Matache Măcelarul (clasată monument istoric de categoria B), construită între anii 1887-1899, se află lângă ulița Târgoviștei și strada Buzești.

Istoria monumentului începe de demult, în 1886, când intersecţia Căii Griviţei cu Calea Buzeşti se afla la marginea oraşului. Printre negustorii de aici s-a remarcat Matache Măcelarul, pe numele adevărat Loloescu Matache, care în scurt timp a devenit o adevărată legendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel