Haine de banchet și premii printre ruinele bombardamentelor din Cernihiv

Trei clase de elevi s-au reunit pentru prima dată după începerea bombardamentelor și au realizat o ședință foto ieșită din comun pentru absolvirea lor. 

De la începutul invaziei Rusiei, majoritatea școlilor și universităților din Ucraina au fost închise, perturbând educația a milioane de tineri.

Puțini studenți simt că există multe de sărbătorit în acest moment - dar asta i-a dat o idee fotografului Stanislav Senyk. S-a dus în orașul bombardat Cernihiv pentru a organiza un bal de absolvire cu totul diferit, scrie BBC

”Nu am crezut vreodată că absolvirea mea va fi așa. Știam că va fi specială, dar nu mi-am imaginat o ședință foto ca asta”, a spus Nastia Naumenko, absolvent al școlii numărul 34 din Cernihiv. 

Trei clase de elevi au fost de acord să ia parte la ședința foto avangardistă, iar Nastia a fost unul dintre acei elevi. Ideea ședinței foto a vrut să mențină vie, chiar și peste ani, amintirea războiului. În imaginile elevilor pot fi văzute clădiri în ruină, mașini și vehicule arse și urme ale rachetelor. Fotograful a vrut să ofere un sentiment ireal pozelor de absolvire. 

”E înfricoșător să te gândești că ne-am obișnuit, de fapt”

”A fost înfricoșător, cu adevărat de speriat. Nu pot descrie cât de frică mi-a fost. Înainte nici nu îmi dădeam seama că ziua de mâine nu ar mai putea veni. Acum ne-am maturizat mult, cu toții. Le-am văzut pe toate, trăim printre ruine și ne-am obișnuit. E înfricoșător să te gândești că ne-am obișnuit, de fapt”, a afirmat Anastasia Herasymenko, absolvent al aceleiași școli din Cernihiv. 

Una dintre rachete a căzut chiar în curtea școlii elevilor

”În districtul nostru, care e apropiat de școală, multe clădiri nu mai există. A fost un coșmar. Sunt fericită că toți colegii mei sunt în viață. Au devenit ca o familie pentru mine”, amintește Nastia. 

Elevii claselor s-au reunit pentru prima dată de la începerea războiului. Unii dintre ei au spus că nu se vor reîntoarce vreodată în Cernihiv.

Te-ar mai putea interesa și: A fost torturat, împușcat și îngropat de ruși. Soldatul ucrainean care a trișat în jocul morții

Patron, câinele erou din Ucraina, a fost premiat la Festivalul de la Cannes pentru munca sa de genist

Patron, celebrul câine ucrainean care ajută soldații ucraineni la depistarea minelor puse de ruși, a fost premiat la prestigiosul Festival de Film de la Cannes pentru munca sa de genist, scrie Daily Mail. Patrupedul, care are peste 270.000 de urmăritori pe Instagram, a câștigat premiul „Palm Dog-manitarian”, care recunoaște conexiunea dintre umanitate și câini.

Mulțumind organizatorilor, managerul lui Patron, Mykhailo Iliev, a spus: „Ne-ar plăcea ca Patron să viziteze Cannes, dar are mult de lucru aici.”

Premiul a fost primit în numele lui Patron de către Kateryna Tretyakova, membru al Pavilionului Național Ucrainean, care a spus: „Acesta este dedicat tuturor apărătorilor Ucrainei și apărătorilor unei lumi pașnice”.

Cățelul a adulmecat sute de mine de la începutul invaziei în Ucraina și, pe lângă premiul de la Cannes, Patron a fost decorat și de președintele ucrainean Volodimir Zelenski, care l-a numit erou național și simbol al patriotismului ucrainean. Citește mai multe informații AICI

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel