Haim Gouri, celebru scriitor israelian, a murit

Doliu
Doliu

Romancierul, poetul şi cineastul israelian Haim Gouri, cunoscut mai ales pentru operele sale despre Holocaust, a murit miercuri la vârsta de 94 de ani, a anunţat fiica scriitorului, citată de AFP.

Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, a deplâns într-un comunicat moartea "acestui poet naţional, un om care era în acelaşi timp un luptător şi un intelectual".

Personalitate istorică a Israelului, Haim Gouri a relatat pentru cotidianul partidului muncitoresc Lamerhav procesul criminalului nazist Adolf Eichmann, judecat în Israel şi condamnat la moarte în 1961.

A publicat acea experienţă într-o carte, "Facing the Glass Booth: the Jerusalem Trial of Adolf Eichmann" (1962), tradusă apoi în mai multe limbi şi care i-a adus notorietate în străinătate. Cineast documentarist, Haim Gouri a realizat mai multe filme despre Holocaust.

Haim Gouri s-a născut la Tel Aviv în 1923 într-o familie cu profunde înclinaţii politice. Tatăl lui, Israel Gouri, a fost unul dintre fondatorii Mapai, partidul primului premier israelian David Ben Gurion, şi deputat din 1948 până în 1965, relatează Antena3.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel