Haim Gouri, celebru scriitor israelian, a murit

Doliu
Doliu

Romancierul, poetul şi cineastul israelian Haim Gouri, cunoscut mai ales pentru operele sale despre Holocaust, a murit miercuri la vârsta de 94 de ani, a anunţat fiica scriitorului, citată de AFP.

Reuven Rivlin, preşedintele Israelului, a deplâns într-un comunicat moartea "acestui poet naţional, un om care era în acelaşi timp un luptător şi un intelectual".

Personalitate istorică a Israelului, Haim Gouri a relatat pentru cotidianul partidului muncitoresc Lamerhav procesul criminalului nazist Adolf Eichmann, judecat în Israel şi condamnat la moarte în 1961.

A publicat acea experienţă într-o carte, "Facing the Glass Booth: the Jerusalem Trial of Adolf Eichmann" (1962), tradusă apoi în mai multe limbi şi care i-a adus notorietate în străinătate. Cineast documentarist, Haim Gouri a realizat mai multe filme despre Holocaust.

Haim Gouri s-a născut la Tel Aviv în 1923 într-o familie cu profunde înclinaţii politice. Tatăl lui, Israel Gouri, a fost unul dintre fondatorii Mapai, partidul primului premier israelian David Ben Gurion, şi deputat din 1948 până în 1965, relatează Antena3.ro.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel