Hackeri ruşi au atacat sistemele de vot în două districte din Florida

Steag SUA
Steag SUA

Hackeri ruşi au reuşit să penetreze sistemele de vot în două districte din statul american Florida, a anunţat marţi guvernatorul acestui stat din sud-vestul SUA, asigurându-i totodată pe alegători că nu a existat o manipulare a rezultatelor votului, informează dpa.

Recentul raport privind ingerinţa Rusiei în alegerile din SUA, elaborat de procurorul special Robert Mueller, indica faptul că autorităţile federale suspectau că sistemul informatic electoral al unui district a fost atacat de hackeri.

"Am avut recent o întâlnire la FBI cu privire la problema alegerilor menţionată în raportul Mueller", a declarat guvernatorul Ron DeSantis în cadrul unei conferinţe de presă la televiziunea locală. FBI este poliţia federală. "Două districte din Florida s-au confruntat cu intruziuni în autoritatea de supraveghere a sistemelor electorale. Nu s-a manipulat nimic" în aceste sisteme, a dat el asigurări, adăugând totodată că datele privind votul au fost accesate.

Se pare că hackerii au folosit o campanie de tip spear-phishing pentru a ţinti compania implicată în sistemul de vot. O astfel de campanie implică trimiterea de emailuri care par legitime, dar care conţin de fapt linkuri ce permit penetrarea sistemelor.

Raportul Mueller a conchis că Rusia s-a amestecat în 2016 în alegerile din SUA, dar că nu a existat o complicitate între Rusia şi echipa de campanie a lui Donald Trump. 

Vezi și: Procurorul general al SUA va investiga începuturile anchetei privind raportul Mueller

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel