Procurorul general al SUA va investiga începuturile anchetei privind raportul Mueller

Procurorul general al SUA, William Barr, a numit a procuror care va examina începuturile anchetei FBI privind amestecul Rusiei în alegerile prezidenţiale americane din 2016, potrivit ediţiei de luni a cotidianului The New York Times, relatează dpa.

John H Durham, procuror-şef în statul Connecticut, a fost însărcinat să examineze deschiderea unei anchete a FBI privind o posibilă ingerinţă a Rusiei şi o posibilă înţelegere cu echipa preşedintelui SUA Donald Trump în timpul campaniei electorale, notează publicaţia citată.

Este un pas care l-ar putea mulţumi pe preşedintele Trump, care a reclamat faptul că asociaţi de-ai săi au fost supravegheaţi şi a afirmat în mod repetat că investigaţia ulterioară condusă de procurorul special Robert Mueller a fost o vânătoare de vrăjitoare.

Aceasta este cea de-a treia investigaţie privind ancheta desfăşurată de FBI asupra campaniei electorale a preşedintelui Trump şi despre care se ştie public, notează sursa citată.

William Barr şi-a exprimat luna trecută preocuparea în legătură cu unele afirmaţii potrivit cărora "spionarea" de către FBI a campaniei lui Trump a fost analizată în mod corespunzător, provocând critici din partea unor oficiali care au precizat că supravegherea a fost aprobată prin ordin judecătoresc.

FBI a investigat patru dintre asociaţii lui Trump în timpul campaniei electorale, între care consilierul George Papadopoulos, după ce acesta i-a declarat unui diplomat australian că i se spusese că e-mailuri ale democraţilor au fost sparte de către agenţi ruşi.

Un purtător de cuvânt al biroului procurorului John H Durham a refuzat să comenteze aceste informaţii pentru The New York Times, acelaşi lucru fiind valabil şi în cazul unei purtătoare de cuvânt a Departamentului Justiţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel