Guvernul Spaniei lansează măsuri pentru economisirea energiei

Sursa: Pexels
Sursa: Pexels

Guvernul Spaniei va anunţa măsurile pe care le va lua pentru a economisi energia. 

Guvernul Spaniei va anunţa luni măsurile pe care le va lua pentru a economisi energia. Deja este public faptul că în toate instituţiile aerul condiţionat nu va coborî vara temperatura sub 27 de grade, iar sistemele de încălzire vor funcţiona pentru a oferi iarna o căldură de numai 19 grade Celsius. 

Temperatura în toate clădirile publice aparţinând administraţiei publice, în transportul public, în clădirile unde îşi desfăşoară activitatea firmele particulare sau de stat şi în centrele comerciale va fi limitată la 27 de grade minim vara şi la 19 maximum iarna. De asemenea, munca de acasă va fi încurajată, acolo unde este posibil, iar guvernul va duce o campanie de informare susţinută, direcţionată către spaniolii de rând pentru a-i determina să reducă voluntar folosirea aerului condiţionat şi a sistemului de încălzire în locuinţele personale.

Măsurile sunt deja publice

Aceste trei măsuri sunt deja publice şi vor face parte din lista pe care premierul Pedro Sánchez o va anunţa mâine, o listă care odată pusă în practică va reduce consumul de gaz în regat cu şapte procente, aşa cum şi-a asumat Madridul, săptămâna aceasta la Bruxelles. Premierul Sánchez a spus că aceste măsuri au fost luate în urma negocierilor cu mediul privat şi administrativ. El a susţinut că toţi trebuie să participe la acest efort, prin gesturi mari sau mici şi a dat exemplul propriu prin faptul că nu poartă cravată, un exemplu care a adus imediat critici din partea industriei textile, care a calificat exprimarea premierului drept dăunătoare şi fără legătură cu realitatea.

Critici au venit şi din partea sindicatelor. Ele spun că limitarea temperaturilor la locul de muncă contravine legilor de protecţie a muncii şi că vor contesta orice decizie care ar crea disconfort angajaţilor.

Premierul Spaniei, idee amuzantă pentru a economisi energie

Premierul Spaniei, Pedro Sanchez, le-a cerut miniştrilor şi altor oficiali de stat să îi urmeze exemplul şi să nu mai poarte cravată, pentru a economisi energie prin reducerea consumului cu aerul condiţionat, transmite AFP și Agerpres.

El a apărut fără cravată şi cu gulerul cămăşii descheiat la o conferinţă de presă la Madrid şi a atras atenţia presei asupra acestei ţinute. "Mi-ar plăcea să observaţi că nu port cravată. Asta înseamnă că putem cu toţii să facem economii din punct de vedere energetic".

AFP menţionează că Sanchez poartă de obicei ţinute sobre, cu costum şi cravată, de câte ori apare în public şi în special la întâlnirile cu jurnaliştii.

Prim-ministrul s-a adresat şi sectorului privat: "Dacă nu este deja cazul, mi-ar plăcea să nu purtaţi cravată când nu este necesar. Astfel puteţi contribui, ca şi noi, la economiile de energie care sunt atât de necesare în ţara noastră".

Şeful guvernului spaniol a anunţat că miniştrii vor adopta luni mai multe "măsuri urgente" - despre care nu a dat detalii - pentru economisirea energiei, "în concordanţă cu ceea ce fac alte ţări europene".

Spania a acţionat recent pentru reducerea consumului de energie în cadrul eforturilor cerute de Uniunea Europeană pentru a elimina dependenţa de gazele naturale importate din Rusia. Printre altele, a fost încurajată telemunca, cu scopul de a limita utilizarea aerului condiţionat în sediile instituţiilor publice şi s-a recomandat reglarea climatizării la cel puţin 27 de grade şi a încălzirii pe timp de iarnă la maximum 19 grade. Citește mai multe AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel