Guvernul Orban. Dan Barna anunță cum vor vota parlamentarii USR

 Dan Barna a afirmat, duminică, la Brașov, că toți parlamentarii USR vor vota pentru învestirea Guvernului Orban, indiferent de nemulțumiri. Liderul USR a adăugat că luni va semna un acord politic cu premierul desemnat Ludovic Orban.

„Există diverse nemulțumiri legate de una sau alta dintre nominalizări, însă dacă ne uităm la toate voturile pe care USR și le-a asumat în Parlament, vedem că am fost mereu consecvenți și ne-am respectat cuvântul dat. Avem un acord politic agreat cu premierul desemnat. Vom susține învestitura acestui Guvern. Dacă sunt obiecțiuni le vom discuta în comisii. E important ca premierul desemnat Orban să asigure majoritatea necesară. Poziția USR este una tranșantă”, a spus Dan Barna, întrebat dacă toți parlamentarii USR vor vota Guvernul Orban, indiferent de nemulțumirile din partid.

Acord politic PNL-USR 

Liderul USR a anunțat că luni formațiunea pe care o conduce va semna acordul politic cu premierul desemnat Ludovic Orban.

„Am încredere în premierul desemnat că va general majoritatea necesară pentru a avea învestirea acestui Guvern. Am fost mereu consecvenți pe pozițiile pe care ni le-am asumat. Avem un acord politic, probabil luni va fi semnarea formală a acestui acord cu premierul desemnat, prin care vom susține învestitura acestui Guvern, pentru că e important să scăpăm de Guvernul Dăncilă, alegerile prezidențiale să fie organizate de o guvernare legitimă. Sper ca mâine Birourile Permanente Reunite să decidă ca votul pe viitorul Guvern să aibă loc în această săptămână, marți sau miercuri, nu cum aflăm că ar urma să fie împinse în săptămâna dinainte de alegeri, ca printr-un joc de cvorum să rămânem cu Guvernul Dăncilă. Ar fi pur și simplu o dovadă în plus că Parlamentul nu vrea să își respecte propriul vot. Vom susține ca de săptămâna viitoare să avem o nouă guvernare”, a adăugat Barna, în cadrul unei conferințe de presă , la Brașov.

Și liderul PLUS Dacian Cioloș a afirmat că Parlamentul trebuie să dea dovadă de credibilitate, după ce a demis Guvernul Dăncilă.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel