Guvernul de la Budapesta a declarat stare de urgență din cauza războiului, imediat după ce miniștrii au depus jurământul

Premierul Ungariei, Viktor Orban
Premierul Ungariei, Viktor Orban

În Ungaria a fost decretată Stare de Urgență, imediat după ce miniștrii noului cabinet al lui Viktor Orbán au depus jurământul.

„Războiul a fost o amenințare constantă pentru țară, iar sancțiunile de la Bruxelles au dus la o imensă tulburare economică și creșteri drastice ale prețurilor”, a comentat Viktor Orbán, subliniind că lumea se află în pragul unei crize economice.

Actuala Stare de Urgență va permite guvernului maghiar „să răspundă imediat și să protejeze țara și cetățenii prin toate mijloacele posibile”, a spus premierul, potrivit Bloomberg.

Președintele Ungariei, Novak Katalin, a declarat că:

„Astăzi am semnat amendamentul la Legea fundamentală votat de Parlament, care permite luarea rapidă a deciziilor guvernamentale în vremurile războiului care se desfășoară în vecinătate.

Modificarea extinde posibilitatea aplicării situațiilor de urgență în caz de conflict armat, situație de război sau dezastru umanitar într-o țară vecină.

Răspunsurile maghiare la pandemie au confirmat, de asemenea, că într-o criză neașteptată, sunt necesare decizii și acțiuni rapide, decisive. Ungurii vor să trăiască în siguranță, asta trebuie să asigure liderii țării. În ordinea juridică specială, Guvernului i se oferă posibilitatea - doar în contextul situației de urgență - să ia decizii importante care necesită intervenție urgentă. Parlamentul funcționează constant chiar și în perioadele de urgență și își îndeplinește sarcina de inspecție. 

Este responsabilitatea calificată a Guvernului să funcționeze în conformitate cu utilizarea situației de urgență. Ungaria vrea pace, de aceea eu personal lucrez pentru ca efectele războiului să afecteze cât mai puțin viața de zi cu zi a familiilor maghiare!”

Ma aláírtam az Alaptörvény Országgyűlés által megszavazott módosítását, amely lehetővé teszi, hogy a szomszédban dúló...

Posted by Novák Katalin on Tuesday, 24 May 2022

Viitorul Ungariei și Poloniei va fi decis în reuniunea Consiliului Afacerilor Generale al Uniunii Europene de pe 30-31 mai

Consiliul va desfăşura o audiere privind Ungaria în cadrul procedurii de la articolul 7 alineatul (1) din Tratatul Uniunii Europene (TUE). Potrivit art. 7 din TUE, la propunerea motivată a unei treimi din statele membre, a Parlamentului European sau a Comisiei Europene şi cu aprobarea Parlamentului European, Consiliul poate să constate existenţa unui risc clar de încălcare gravă de către un stat membru a unor valori precum demnitatea umană, libertatea, democraţia, egalitatea, statul de drept, respectarea drepturilor omului, pluralismul, nediscriminarea etc.

Consiliul audiază statul membru în cauză şi îi poate adresa recomandări sau sancțiuni.

Consiliul va verifica cu regularitate dacă motivele care au condus la această constatare rămân valabile. În cazul în care s-au constatat încălcări ale valorilor UE, enumerate mai sus, Consiliul poate decide să suspende anumite drepturi care îi revin statului membru în cauză în urma aplicării tratatelor, inclusiv dreptul de vot în Consiliu al reprezentantului guvernului acelui stat membru.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel