Guvernatorul Deltei Dunării: Este imposibil să vedem ce se întâmplă pe Bâstroe. Dacă se confirmă, România va lua o poziție foarte fermă

Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash
Foto cu caracter ilustrativ: Unsplash

Teodosie Gabriel Marinov, guvernatorul Deltei Dunării, spune că nu a exista vreo informare privitoare la lucrări de adâncire pe canalul Bâstroe.

Teodosie Gabriel Marinov, guvernatorul Deltei Dunării, a vorbit la postul de televiziune Digi24 despre lucrările pe care ucrainenii le fac pe canalul Bâstroe din Delta Dunări..

„Despre lucrările care fac subiectul discuțiilor de azi, respectiv lucrări de adâncire, nu avem niciun fel de informații, nici recente, nici din anii trecuți“, punctat guvernatorul.

CITEȘTE ȘI     -    Ciolacu: „România nu permite distrugerea Deltei Dunării! Lucrările de pe Canalul Bâstroe trebuie să înceteze acum!” PSD spune că românii au oferit totul ucrainenilor

S-au impus lucrări de mentenanță pe Bâstroe

„Pentru prima oară aud acum că au avut loc lucrări de adâncire. Noi cunoșteam că sunt lucrări pentru a menține adâncimile șenaului lor așa cum se întâmpla când existau astfel de probleme. Anul trecut cotele apelor Dunării au fost extrem de scăzute, s-au impus lucrări de mentenanță pe șenalul respectiv. Din informările pe care le am și din ce am urmărit cu angajații proprii, pot spune că aceste lucrări au fost sporadice, nu au durat mai mult de 24 – 48 de ore și s-au desfășurat pe distanțe foarte scurte. Asta cunoaștem noi“, a mai spus Marinov.

Potrivit guvernatorului, nu au fost observate barje care să transporte sedimentele din canalul Bâstroe.

„Aceste barje nu s-au observat. Ca timp, lucrările au fost de durată foarte scurtă“, a subliniat Marinov.

CITEȘTE ȘI     -     Scandal Bâstroe. Bogdan Chirieac: Administrația din România se dovedește depășită de cele mai elementare lucruri

„E imposibil să putem vedea ce se face pe Bâstroe“

„Au fost observate doar acele lucrări de întreținere pentru că ce putem noi vedea e doar pe Brațul Chilia. Ce se întâmplă pe Bâstroe de la confluența canalului cu Chilia până la vărsarea în mare e imposibil să putem vedea.

Dacă lucrurile se confirmă, nu e nimic normal și încalcă orice prevedere a convențiilor internaționale la care suntem parte, dar să așteptăm să vedem dacă aceste lucruri se confirmă sau nu. Dacă da, cred că urmările vor fi de natură diplomatică, cu sigurnață, România va lua o poziție foarte fermă, ar fi a două oară când fără știința și acceptul nostru se întâmplă aceste lucruri.

Nivelul nostru de alertă e sporit. În zona acționează și multe instituții, Garda de Mediu a Rezervației, Apele Române, Căpitănia Tulcea, Administrația fluvială Dunărea de Jos, Poliția de Frontieră“, a mai precizat Teodosie Gabriel Marinov.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel