EXCLUSIV  Guvernare de avarie a USR: Noi ne băgăm, le arătăm că nu ne rupem gâtul / VIDEO

Sursă foto: Administrația Prezidențială
Sursă foto: Administrația Prezidențială

Deputatul Ionuț Moșteanu a vorbit, în exclusivitate pentru DC News, despre perioada grea în care USR și-a asumat guvernarea.

Într-un interviu exclusiv pentru DC News, Ionuț Moșteanu, liderul deputaților USR, a vorbit despre responsabilitatea USR de a guverna în această perioadă grea:

„Noi vrem ca țara să fie guvernată, să găsim o soluție în care să fie guvernată cu o susținere majoritară în Parlament. Altfel nu funcționează, sau va funcționa foarte greu, va funcționa de avarie. Noi ne asumăm și această funcționare de avarie, ținând cont că PNL și PSD nu au vrut să propună premieri. Ştiu că e o perioadă grea și ar prefera să nu se bage în asta.

Noi ne băgăm. Dacă dânșii zic hai să-i lăsăm pe useriști să-și rupă gâtul, noi le arătăm că nu ne rupem gâtul și vom guverna bine cât vom putea, până când, având voturile în Parlament, ne vor pica, la primăvară posibil, și vor zice hai că venim noi să rezolvăm. Există acest scenariu, dar țara trebuie guvernată cât mai repede și obiectivul nostru e să facem această guvernare“, a precizat, pentru DC News, deputatul Ionuț Moșteanu.

Ionuţ Moşteanu (USR): Ion Stelian trebuie să se întoarcă în Guvern

Ionuţ Moşteanu a fost invitat, vineri, la interviurile DC NEWS şi DC NEWS TV. La un moment dat, Ionuț Moșteanu a fost întrebat, în cazul în care, la negocieri, Florin Cîțu, președintele PNL, ar cere ca Vlad Voiculescu și Stelian Ion să nu mai facă parte din viitorul Guvern, ar accepta această variantă. Răspunsul a fost clar: nu.

„Nu! Stelian Ion și Vlad Voiculescu au fost niște miniștri foarte buni! Că nu le-a convenit unora cum și-au desfășurat activitatea sau cum au impus anumite teme pe agenda publică, aceasta este o altă problemă. Nu guvernăm să mulțumim niște prim-miniștri sau niște parteneri”, a spus Ionuț Moșteanu, vineri, la DCNewsTV.

„Și Vlad Voiculescu și Ion Stelian și-au făcut datoria cu vârf și îndesat. Că au încurcat pe unii sau pe alții, că s-au speriat unii de diverse modificări pe Justiție - nu ne interesează. Am spus că vrem să facem aceste modificări, să reparăm ce s-a stricat în anii trecuți, și asta vom face în continuare, dacă ne întoarcem”, a subliniat acesta (citește continuarea AICI).

Cîțu, funcţie în Guvernul Cioloș? Moșteanu: Ar putea fi acolo respectând nişte reguli foarte simple

Întrebat de analistul politic Bogdan Chirieac dacă USR l-ar accepta pe Florin Cîțu într-un Guvern Cioloș în calitate de vicepremier și ministru de Finanțe, Ionuț Moșteanu a spus:

"Am auzit şi eu varianta asta  pe diverse surse, zilele trecute. Din punctul meu de vedere ocuparea portofoliilor ministeriale după acordul de coaliție, este treaba fiecărui partid din coaliţie - USR-PNL-UDMR. Dincolo de asta, trebuie să avem şi noi o discuție între noi, dar mi-e greu să spun acum. Din punctul meu de vedere, ar putea fi acolo respectând nişte reguli foarte simple, foarte clare pe care le stabilim. Dar respectându-le, pentru că, până acum, nu le-a respectat. Dacă nu le respecta, va fi foarte puţin timp acolo" (vezi AICI).

Președintele USR, Dacian Cioloș, va merge luni, în Parlament, unde va prezenta programul de guvernare și lista de miniștri pentru care va cere votul de învestitură.  Vineri, 15 octombrie, Biroul Național al USR s-a întrunit la solicitarea premierului desemnat Dacian Cioloș și a stabilit calendarul pentru următoarele zile, arată un comunicat al partidului. rogramul de guvernare va fi finalizat sâmbătă, iar duminică se vor întruni Biroul Național și Comitetul Politic pentru aprobarea programului și a listei de miniștri. Astfel, luni, se vor depune în Parlament programul de guvernare și lista de miniștri.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel