”Guvernanții așteaptă ca protestul să moară de la sine, pentru că este frig afară”. Bogdan Chirieac le spulberă retorica: Deci când îți convine faci, când nu, nu faci

Inquam Photos / Cosmin Enache
Inquam Photos / Cosmin Enache

Bogdan Chirieac a vorbit despre tactica pe care guvernanții vor să o pună în aplicare în cazul transportatorilor și a fermierilor, care se află în a șasea zi de protest.

Analistul politic Bogdan Chirieac a vorbit la Realitatea Plus despre situația transportatorilor și fermierilor, care se află în a șasea zi de proteste și care îi cer demisia ministrului Transportului, Sorin Grindeanu, despre care spun că în acest moment nu face altceva decât să le inducă românilor o ură față de Uniunea Europeană. Analistul a spus ce tactică cinică ar avea autoritățile cu privire la situația în care se află protestatarii.

”Cine au zilele numărate sunt antreprenorii din România, urmare a măsurilor dezastruoase, fiscal-bugetare, luate de Ministerul Finanțelor și acceptate de restul Guvernului, ca să ne exprimăm corect până la capăt, de la desființarea micro-întreprinderilor, prin ordonanța ticăloșiei dată între Crăciun și Anul Nou, când se însumează cifrele de afaceri ale micro-întreprinderilor cu ale întreprinderilor mari în așa fel încât să depășească 500.000 de euro și să nu mai existe micro-întreprindere, până la toate măsurile aberante care au lovit în fermieri și în transportatori. 

Fermierii sunt esențiali în economia unei țări, a oricărei țări, iar industria transporturilor s-a dezvoltat de una singură.

Suntem cu toții de acord, mai puțin conducerea PSD, că Sorin Grindeanu, în funcția de ministrul al Transporturilor, a făcut foarte mult rău și continuă să facă. Nu mai vorbesc de domnul acela de la CNAIR (n.r. Cristian Pistol), despre care numai noi presa știm ce se petrece acolo... Organele statului chiar nu știu nimic de ce se petrece acolo, cu salarii uriașe și pensii speciale la fel de uriașe? Este o întrebare.

În rest, ce se va întâmpla, guvernanții așteaptă ca protestul să se epuizeze, să moară de la sine, fiindcă este frig afară, oamenii aceștia nu pot rezista la nesfârșit. Transportatorii nu au plecat în curse, fermierii să spunem că au mai mult timp liber în această perioadă, dar și ei sunt oameni și lucrurile trebuie să reintre într-o anumită normalitate.

Cred că aceasta este tactica, în momentul în care vorbim, să nu se dea nimic oamenilor, nu ne interesează mersul real al economiei României, pe ei îi interesează doar pensiile speciale, să meargă bine. (...) 

Aș vrea să subliniez un lucru. Să știți că prosperitatea pe care o are România, care este o țară ce începe să fie puternic economică, până la venirea dlui Boloș la Ministerul Finanțelor, acesta se datorează Uniunii Europene. Și nu este că suntem sclavii Uniunii Europene, dar fără UE eram în situația Republicii Moldova sau poate chiar mai rău.

Fondurile europene, libera circulație a mărfurilor, lipsa taxelor vamale, toate lucrurile acestea se datorează Europei”, a mai spus Bogdan Chirieac, la Realitatea Plus.

Chirieac: ”Nu face altceva decât să le inducă românilor o ură față de UE”

În contextul în care ministrul Grindeanu a afirmat că toate discuțiile trebuie făcute la nivelul Comisiei Europene, realizatoarea TV a subliniat că acesta le dă fermierilor impresia că doar acolo li se pot rezolva problemele, dar în fond, nu face altceva decât să le inducă românilor o ură față de UE.

”Dl Grindeanu, deliberat, căci este un om inteligent și educat, cu școala la zi, induce cetățenilor români ura față de Uniunea Europeană.

Astea sunt pretexte. Să nu uităm că trebuie să raportezi la Comisia Europeană fiindcă CE oferă câteva milioane de euro, pe gratis, agricultorilor români, în fiecare an.

Gratis, la APIA. Bani gratis pentru proiecte la Agricultură. Deci, cumva trebuie, căci iei banii aceia pe ceva, îi iei de pomană, nu îi dai înapoi, dar trebuie să păstrezi dialogul cu Uniunea Europeană.

Iar în privința măsurilor fiscal-bugetare aberante, ei dau vina pe PNRR. Păi, în PNRR era trecut și faptul că se desființează pensiile speciale și au stabilit că se vor desființa în 2062.

Dar măsurile fiscal-bugetare cu care  ai lovit toată economia românească, 500.000 de antreprenori români, care angajează 5 milioane de oameni, alea nu le puteai prelungi până în 2062? Deci când îți convine faci, când nu își convine, nu faci”, a mai spus Bogdan Chirieac.

Citește și: Transportatorii cer demisia lui Grindeanu înainte de a mai negocia cu Guvernul. Negrescu: Nu mai este un protest, este o revoltă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel