Transportatorii cer demisia lui Grindeanu înainte de a mai negocia cu Guvernul. Negrescu: Nu mai este un protest, este o revoltă

inquam Photos / George Călin
inquam Photos / George Călin

Adrian Negrescu, analist economic, a vorbit despre atitudinea pe care ministrul Transporturilor o are față de transportatori, care se află deja în a șasea zi de proteste.

Analistul economic, Adrian Negrescu, a comentat decizia pe care transportatorii au luat-o cu privire la oprirea negocierilor cu Guvernul, dacă ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, nu își depune demisia, în contextul protestelor care au ajuns în a șasea zi consecutivă.

Vor chestii concrete, de pe o zi pe alta

”Deja nu mai este un protest, este o revoltă, Iar revolta are alte caractere, este practic o manifestare a unei tensiuni în creștere care nu poate fi aplanată prin declarații politice. Politicienii noștri s-au obișnuit să îi cheme, dacă vă aduceți aminte la precedenta grevă, a profesorilor, i-au chemat, au semnat un pact și după i-au păcălit, pentru că de fapt, niciuna dintre prevederile trecute în acel pact nu a fost aplicată. Probabil că transportatorii și fermierii au înțeles din exemplul celor din educație și vor chestii concrete, care se întâmplă de pe o zi pe alta. Decizii, ordonanțe, hotărâri de guvern, care într-adevăr să rezolve problemele. Pentru că s-au acumulat foarte multe probleme, inclusiv în domeniul Transporturilor”, a explicat Adrian Negrescu la Realitatea Plus.

În această dimineață, premierul Marcel Ciolacu i-a chemat la Guvern pe trei miniștri, printre care și cel de la Transporturi, dar și reprezentanți de la Ministerul Finanțelor, în contextul protestelor. Adrian Negrescu a punctat lucrurile care speră că se vor întâmpla după această întâlnire importantă, de care depinde continuarea protestelor.

”Au murit aproape 6.000 de ferme în ultimii doi ani”

”Să sperăm că vin cu chestii concrete, căci dacă ne uităm la protestatari, aceștia cer niște lucruri foarte concrete care țin de activitatea lor zilnică. Transportatorii și fermierii vin cu solicitări care vizează dinamica afacerilor lor, mai toți au fost afectați de creșterea taxelor de la 1 ianuarie, mai toți sunt extrem de puternic afectați de creșterea RCA-ului, mai ales la transportul de marfă, care este de aproape 5 ori mai mare decât în Polonia, la camioane. Peste tot există această nemulțumire legată de modul în care se decontează anumite facilități oferite de stat și nu cred că mai vor promisiuni. Cam toată România trăiește pe baza promisiunilor pe care politicienii le-au făcut în ultimii ani. Nu uitați că în urmă cu doi ani ne spuneau că până la alegeri nu vor crește niciun fel de taxă și au crescut de trei ori taxele în România, de au ajuns să moară foarte multe afaceri, numai în sectorul agricol, revin la fermieri, care din punctul eu de vedere reprezintă o radiografie a crizei în care se află România. Au murit aproape 6.000 de ferme în ultimii doi ani, ca urmare a modificării fiscale și a lipsei de ajutor efectiv din partea statului”, a mai spus Negrescu.

Negrescu: ”Grindeanu trebuie să își revizuiască acest comportament ”

Întrebat dacă Sorin Grindeanu este un ministru care a sfidat sectorul transporturilor, așa cum acuză protestatarii ce îi cer demisia, Adrian Negrescu a afirmat că ”nu știu dacă este vorba de sfidare sau despre lipsa modului de negociere. Acolo trebuiau niște negociatori, niște oameni care să dea dovadă de empatie, de înțelegere, nu care să manifeste un comportament triumfal, poate trufaș, cum manifestă din păcate ministrul Transporturilor. Sorin Grindeanu trebuie să își revizuiască acest comportament și să încerce să fie mult mai empatic”, a mai spus Adrian Negrescu.

Citește și: Protestul transportatorilor și fermierilor bagă miniștrii în ședință. Întâlnire importantă în biroul premierului, luni dimineață

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel