Guvern PSD, varianta a doua în SONDAJELE PNL. Orban, noi procente din culise. ”Câștigătorul ia TOTUL”

Foto ilustrativ Pixabay/ Congres PNL, 25 septembrie
Foto ilustrativ Pixabay/ Congres PNL, 25 septembrie

Ludovic Orban a arătat, din sondajele interne ale PNL, care sunt variantele preferate de români, pentru guvernare. 

”În momentul în care și-a anunțat candidatura (Florin Cîțu n.r.), am spus clar: câștigătorul ia totul!” a afirmat Ludovic Orban, la Digi24, unde a adăugat: ”Nu mai poți să girezi o funcție de președinte al Camerei sau de premier, dacă pe tine nu te susține partidul tău în competiția internă, nu mai ai legitimitate, nu te mai ascultă nimeni, nu ma beneficiezi de autoritatea pe care ți-o dă susținerea din interiorul partidului”. 

”Uneori, oamenii politici trebuie să pună pe primul plan interesul fundamental al României, nu personal. În cazul în care voi câștiga Congresul, vom lua decizii în forurile statutare și-n cadrul coaliției” a afirmat Ludovic Orban despre plecarea lui Florin Cîțu din fruntea Guvernului, dacă va pierde, sâmbătă, la Congresul PNL. El nu crede că se va ajunge la moțiune. ”Voi câștiga Congresul” spune Ludovic Orban ferm. 

Președintele PNL a dat și informații din interior: ”Sunt mai multe variante pe care le-am și testat: pe primul loc, de departe, e refacerea coaliției și pe locul doi, atenție, nu e guvern minoritar, ci guvern PSD, guvern în jurul PSD. Cam 50% vor refacerea coaliției și aproape 30% vor guvern PSD. Cam astea sunt opțiunile de astăzi ale cetățenilor.”

Florin Cîțu, mesaj de forță către USR PLUS

Pe de altă parte, premierul Florin Cîțu, candidat la șefia PNL, nu pare a fi ”blând” cu USR PLUS. ”Nu va mai rezista mult în poziția de prim-ministru” crede Ludovic Orban despre Florin Cîțu, chiar și-n situația în care ar câștiga șefia PNL. 

”De sâmbătă, dar de luni, voi fi președintele Partidului Național Liberal și vom discuta altfel. Ceea ce trebuie să înțeleagă cei de la USR este: cu mine vor discuta de luni și nu îi roagă nimeni să vină la guvernare. Am văzut în această perioadă cum imaginea PNL a fost terfelită, cu ajutorul contracandidatului meu care a încercat să se folosească de USR în lupta cu mine: cu moțiune de cenzură etc. Eu vă spun că de luni, lucrurile se schimbă.” este mesajul lui Florin Cîțu. Vezi aici mai mult

Vezi și: Ludovic Orban e gata să fie iar premier

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel