”Dar cine mai înțelege reacțiile lui Ludovic?”. Orban, răspuns pentru Iohannis: Excede Constituția. Profund nocive!

foto arhivă dcnews
foto arhivă dcnews

Președintele PNL, Ludovic Orban, candidat pentru un nou mandat la șefia PNL, a reacționat după o afirmație a președintelui Klaus Iohannis cu privire la candidații la șefia PNL. 

”Îl încurajez pe Florin să continue şi să nu se teamă şi pe liberali să rămână la guvernare. (...) Florin Cîţu nu are motive să demisioneze sau să fie demis.” a spus președintele Klaus Iohannis, într-o discuție cu jurnaliștii care-l însoțesc în SUA. Despre recentele declarații ale lui Ludovic Orban la adresa sa, președintele a afirmat: ”Dar cine mai înţelege reacţiile lui Ludovic”Vezi aici mai mult

”Acestea nu sunt declarațiile președintelui României. Acolo a avut loc o întâlnire informală cu jurnaliștii. Întâlnirile informale nu dau știri și nici citate, e o regulă nescrisă. Nu pot să fiu convins că ceea ce este prezentat ca și citat este ceea ce a spus președintele Iohannis. Mi se pare ciudat că aceeași știre este dată peste tot. (...) Palatul Cotroceni a tăcut, dar întâlnirile informale cu jurnaliști nu generează știri și citate. Sigur, pentru că nu a fost dezmințită, indică accept de prezentare în spațiul public, dar n-am garanția că aceste lucruri sunt reale. Eu știu că președintele Iohannis a declarat, în două rânduri, că nu intervine în procedurile interne de alegeri ale unui partid politic, întrebat pe cine susține a spus pe cine câștigă alegerile. Acestea au fost declarațiile publice asumate de președintele României” a spus Ludovic Orban, la Digi24.

”Excede Constituția, profund nocive”

El a precizat că nu l-a sunat pe președinte să-l întrebe despre afirmațiile mai sus amintite pentru că este în SUA. Totuși, a susținut că ”președintele României nu poate, constituțional și moral, să manifeste parti-pris pentru un candidat sau altul, în pozițiile publice pe care le ia ca președinte al României. Asta chiar excede Constituția și poate să creeze o problemă în PNL. Dacă este ales un candidat sprijinit de președinte, toată lumea o să spună că președintele României a impus președintele PNL, dacă nu va fi ales un președinte susținut de președintele României, se poate crea percepția că a apărut o fractură între președintele PNL și președintele României. Dacă ar manifesta parti-pris, pe lângă faptul că ar fi în afara prevederilor constituționale, ar genera efecte profund nocive atât în PNL, cât și-n opinia publică”. 

”Vorbesc cu președintele și niciodată n-a spus că ”cine să-l mai înțeleagă pe Ludovic”. Toate pozițiile mele au fost publice, foarte clare, constituționale, în interesul României și al PNL și sunt consecvent, nu s-au schimbat foarte mult față de când eram la guvernare sau în Opoziție și nu văd de ce ar trebui să fie mirat președintele de pozițiile mele” a punctat Ludovic Orban. 

”Nu cred că președintele Klaus Iohannis poate exprima o preferință pentru un candidat. Dacă o va exprima, v-am spus consecințele. Președintele trebuie să fie în parteneriat cu întreg PNL-ul, nu cu parte din el, are nevoie de un PNL care să-și regăsească repede unitatea, ori exprimarea unei preferințe va îngreuna recâștigarea unității PNL” a mai atenționat Orban. 

Despre prezența președintelui Klaus Iohannis la Congresul PNL din 25 septembrie 2021, președintele PNL a amintit că a mai fost prezent și la alte evenimente ale PNL și este bine-venit. 

”Eu voi câștiga Congresul, nu există posibilitatea să pierd” a mai spus Ludovic Orban. ”Nu există variantă de guvern minoritar (...) Va face un rău imens Românie și va compromite PNL” a punctat el. 

Ludovic Orban, convins că Iohannis îl va numi premier

”De ce nu? Sunt convins, nu am nicio îndoială” a răspuns Ludovic Orban, întrebat dacă crede că-l va pune Klaus Iohannis în funcția de prim-ministru. El a amintit că președintele l-a desemnat anterior premier de trei ori. Totodată, a declarat că Florin Cîțu este premier doar datorită celor de la USR PLUS, fiind preferința lor la acel moment. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel