EXCLUSIV  Gușă: Vanghelie, condamnat la aproape 12 ani de închisoare, se aștepta chiar la ACHITARE. Vă dați seama cum a căzut?

Facebook Marian Vanghelie
Facebook Marian Vanghelie

Analistul politic Cozmin Guşă a explicat, în direct la DC NEWS TV, unde a greşit Marian Vanghelie în "lupta cu statul paralel", dar şi cum s-a ajuns la condamnarea sa la închisoare. 

"Ce a făcut el, de fapt, a fost să îşi propună o luptă cu aşa-zisul stat paralel. Şi el nu îndeplinea niciuna dintre cele trei condiţii necesare. Ca să te baţi cu statul paralel trebuie să ai resurse materiale care să nu poată fi dovedită ca subtilizate, să fi furat dar să nu se poată dovedi, şi să poţi avea în spatele tău un altfel de sistem, cam cum ar fi fost cel pentru care a fost arestat Cătălin Voicu în 2009. Vanghelie nu a avut niciuna dintre cele trei, s-a dus în luptă fără ele. 

”E posibil să fi fost păcălit”

Înţeleg de la apropiaţi de-ai lui că el spera la o condamnare cu suspendare, dacă nu la o achitare, nicidecum la 12 ani. Vă daţi seama cum a căzut? El a şi tăcut, se vedea că negociază ceva. De două, trei luni nu mai spunea nimic. Poate voia să facă o negociere, dar e posibil să fi fost păcălit de cei cu care negocia. S-a trezit cu această pedeapsă bazată strict pe mărturii ale unor apropiaţi ai săi, dintre care şi o rudă, nepot sau ceva de genul ăsta. Toate s-au dus în cascadă! Nu sunt lucruri care s-au dovedit, sunt doar mărturii! că el ar fi devalizat bugetul Sectorului 5, luând bani din partea patronilor unor firme care au primit contracte.", a spus Cozmin Guşă la Deferiţi Mass Media. 

Marian Vanghelie, condamnat la 11 ani şi 8 luni de închisoare

Fostul primar al Sectorului 5 Marian Vanghelie a fost condamnat, joi, de Tribunalul Bucureşti la 11 ani şi 8 luni închisoare, într-un dosar în care a fost trimis în judecată de DNA pentru săvârşirea a nouă infracţiuni de luare de mită şi abuz în serviciu şi şapte infracţiuni de spălare de bani, transmite Agerpres. 

Decizia instanţei nu este definitivă.

În anul 2015, Marian Vanghelie a fost trimis în judecată în acest dosar, pentru 26 de infracțiuni de corupție, alături de directorul de atunci al Economatului. Prejudiciul în dosar s-ar fi ridicat la 60 de milioane de euro, din care jumătate ar fi reprezentat șpaga fostului primar, Marian Vanghelie, conform acuzațiilor DNA. 

Vezi și: 10 milioane de dolari într-o zi! Gâdea: ”Cu mâna pe Biblie!” Vanghelie: ”Puneți camera pe mine!”

VEZI MAI MULTE ÎN VIDEO:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel