Guşă, IPOTEZĂ audiere Florian Coldea: "fără efecte". Ce ar fi discutat comisia SRI

Consultantul politic Cozmin Guşă crede că audierea în parlament a directorului interimar al SRI, Florian Coldea, este un eveniment tensionat, dar fără efecte. Guşă oferă trei subiecte care sunt mult mai potrivite pentru o analiză în faţa Comisiei de Control al SRI.

Săptămâna a început tensionat, cu audierea în Comisia de Control al SRI a directorului intermiar Florian Coldea, dar eventimentul nu va avea efecte.

"Este un început de saptamana tensionat şi cu posibile consecinţe pe termen mediu. Eu am început dimineaţa citind două editoriale. Unul al colegului nostru Iulian Leca, publicat pe Ziare.com, care prezintă o analiză, o concluzie sumbră a regimului Traian Băsescu, din viziunea scandalului Elena Udrea. Cealaltă, a confratelui Dorin Tudoran, publicată pe Voxpublica, foarte veselă şi simpatică, în care într-un fel amar, dar cu umor, categoriseşte România ca un stat de drept preferenţial", a spus la Realitatea TV consultantul politic Cozmin Guşă.

Citește și: Cozmin Gușă, ANALIZĂ a principalelor evenimente ale săptămânii 

Consultantul vede trei subiecte mult mai grave şi mai importante, demne de o analiză în Comisia de Control. 

"Legat de audierea generalului Coldea la Comisia de supraveghere a SRI, acesta mi se pare evenimentul de azi care chiar dacă este tensionat, nu va avea efecte. Chiar prin vocea preşedintelui comisiei SRI, Georgian Pop, am aflat că este vorba despre o autosesizare la afirmaţiile neprobate ale unui deputat, afirmaţii de care s-ar fi putut ocupa justiţia dacă generalul ar fi depus plângere penală, dar nu a făcut-o. În general, această autosesizare a Comisiei SRI mi s-a părut un gest gratuit şi ghiveciul ordinii de zi ne confirmă acest fapt. Au fost puse grămadă la ordinea de zi nişte lucruri care să îmbogăţească cuprinsul al cărui punct culminant a fost lăsat la final. Comisia SRI nu ar fi trebuit să discute aşa ceva. Ar fi putut să discute, spre exemplu, dacă Traian Băsescu, aşa cum a recunoscut, aflând de la Elena Udrea nişte detalii, a informat SRI-ul despre aceste detalii. Eventual afirmaţia foarte gravă făcută alaltăieri de Elena Udrea, că ar fi fost anunţată, înţeleg, înainte, că ar fi fost filată de SRI la Paris şi această informare a fost făcută de şeful SRI George Maior. Ultima afirmaţie de aseară, gravă, a prim-ministrului, cum că în ultimele două luni de mandat, preşedintele Traian Băsescu nu a mai colaborat deloc cu serviciile secrete şi a fost părăsit de acestea. Cel puţin aceste trei lucruri sunt elemente de discutat pentru o comisie de supraveghere serioasă, şi nu afirmaţii neprobate, legate de directorul interimar, care după părerea mea, motivaţie a comisiei, nu a făcut deloc bine instituţiei SRI", a spus Guşă.  

"Cu ceea ce am spus legat de Elena Udrea şi Florian Coldea, am vrut să arăt nu doar ridicolul situaţiei, ci şi anormalitatea. Nişte oameni care au trăit timp de 10 ani atât de aproape în vecinătatea celui care a manageriat două mandate, respectiv Traian Băsescu, mult prea uşor, şi aici mă refer la uşurinţa cu care Elena Udrea a adoptat această atitudine, se bumbăcesc în public. Sigur, din acest punct de vedere lui Florin Coldea nu avem ce să îi reproşăm pentru că nu a spus niciun cuvânt, într-un mod potrivit. Dar faptul că cei doi sunt copilul politic vizibil, respectiv Elena Udrea, celălalt copilul instituţional, mai puţin vizibil, ăsta este un fapt de care nu se îndoieşte nimeni, de la începutul până la sfârşitul mandatului, ăsta a fost şi asumat de Traian Băsescu", a observat consultantul politic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel