Grupul de la Visegrád cooperează cu Egiptul pentru a apăra frontierele UE de migranți: Suntem înconjurați

Grupul de la Visegrád cooperează cu Egiptul pentru a apăra frontierele UE de migranți: Suntem înconjurați  /  Sursă foto: Facebook Viktor Orban
Grupul de la Visegrád cooperează cu Egiptul pentru a apăra frontierele UE de migranți: Suntem înconjurați / Sursă foto: Facebook Viktor Orban

Migrația a fost subiectul principal al întâlnirii liderilor Grupului Viesgrád cu Egiptul, potrivit lui Viktor Orbán.

„UE nu poate face față acestei situații (de migrație) decât dacă are aliați externi, iar Egiptul este unul dintre cei mai evidenți aliați, o țară cheie”, a spus Viktor Orban într-o conferință de presă, după summitul țărilor din Grupul de la Visegrad și Egipt, la care au participat primul ministru slovac Eduard Heger, primul ministru polonez Mateusz Morawiecki și Abdel-Fattah es-Sissi, președintele Egiptului.

El a adăugat că, în timpul întâlnirii, premierul polonez a vorbit despre presiunile migratorii asupra frontierei de est a țării sale. A mai spus că Ungaria simte o presiune din ce în ce mai mare din Asia prin Balcani la granița sârbo-ungară. Totodată, există și o mare presiune migraționistă asupra Europei din Africa.

„Suntem înconjurați”, a spus acesta.

Primul-ministru maghiar a văzut că interesele existențiale ale UE și Egiptului coincid și, dacă Egiptul nu ar putea urma politica de prevenire a fluxului migrației din Egipt, „am fi cu toții într-un pericol grav”.

Orbán e de părere că nu numai că ar trebui întărită apărarea frontierei Egiptului, dar această țară ar trebui să se stabilizeze economic și să se dezvolte astfel încât populația sa să poată oferi tinerilor de acolo oportunități pentru o viață bună.

"Acesta nu este doar un interes egiptean, ci și un interes european", a subliniat el.

Reuniune a Consiliului de asociere UE-Egipt

Viktor Orbán a sugerat ca UE să convoace o reuniune a Consiliului de asociere UE-Egipt cât mai curând posibil și să accepte Egiptul ca partener strategic și să adopte pașii propuși pentru ca Egiptul să limiteze terorismul.

„Să acceptăm lista persoanelor și organizațiilor clasificate ca teroriști de Egipt”, a spus prim-ministrul Orbán. El a propus ca UE să ridice restricțiile care împiedică Egiptul să achiziționeze echipamentele de securitate necesare pentru protecția frontierelor.

De asemenea, a atras atenția asupra faptului că, din 2016, nici o navă care transportă migranți nu a părăsit țărmurile Egiptului, ceea ce este o dovadă că acolo unde există voință, migrația pe mare poate fi restricționată sau prevenită, potrivit RMX.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel