Grup suspectat că pregătea REVOLTE în masă în Ucraina, arestat de poliția ucraineană

Grup suspectat că pregătea REVOLTE în masă în Ucraina, arestat de poliția ucraineană / Foto: Pixabay, de Diego Fabian Parra Pabon
Grup suspectat că pregătea REVOLTE în masă în Ucraina, arestat de poliția ucraineană / Foto: Pixabay, de Diego Fabian Parra Pabon

Poliția ucraineană a arestat un grup de persoane suspectat că pregătea revolte în masă în Ucraina.

Poliţia ucraineană a anunțat că a arestat duminică un grup de persoane suspectate că pregăteau revolte în masă în capitala Kiev şi în alte oraşe din Ucraina, pentru a provoca instabilitate, în condiţiile escaladării tensiunilor cu Rusia, transmite Agerpres, citând Reuters. Anunțul a fost făcut luni de ministrul de interne de la Kiev, Denis Monastirskii.

SUA şi alte ţări occidentale au afirmat că Rusia ar pregăti o nouă invazie pe teritoriul ucrainean, după ce a comasat lângă frontieră peste 100.000 de soldaţi, iar Kievul susţine că Moscova încearcă să intimideze şi să destabilizeze statul ucrainean.

Aproximativ 5.000 de oameni urmau să participe la revolte



Monastirskii a declarat în cadrul unei conferinţe de presă televizate că circa 5.000 de persoane urmau să participe la revolte şi ciocniri cu poliţia, în cinci oraşe din nordul şi centrul Ucrainei.

"Această acţiune, care urma să se desfăşoare după un plan, era de la bun început menită să ducă la acţiuni violente şi revolte şi nu avea nimic comun cu protestele paşnice", a spus el. "Ea avea scopul exact de a zdruncina şi destabiliza situaţia din Ucraina", a adăugat ministrul.

Denis Monastirskii nu a precizat câte persoane au fost arestate sau cine se afla în spatele planificatelor revolte. Rusia, care a anexat Peninsula Crimeea de la Ucraina în 2014 şi care îi susţine pe rebelii pro-ruşi în est, a negat în repetate rânduri că ar plănui să invadeze ţara vecină.

Volodymyr Zelenski vorbise anterior despre o posibilă lovitură de stat

Președintele ucrainean Volodymyr Zelenski spunea anterior că în luna decembrie ar urma să aibă loc o lovitură de stat în Ucraina. El a făcut dezvăluirea într-o conferință de presă în care a vorbit și despre creșterea amenințării militare din partea Rusiei.

„Ne confruntăm cu provocări nu numai din partea Federației Ruse, o posibilă escaladare, ci și cu provocări interne. Am primit informații că o lovitură de stat va avea loc în țara noastră pe 1 sau 2 decembrie”, a declarat Volodimir Zelenski.

El nu a dat detalii despre complot și nu a acuzat Rusia de implicare. Totuși, ulterior, Rusia a negat că ar fi implicată în pregătirea unei lovituri de stat în Ucraina. Vezi mai mult AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel