EXCLUSIV  Grindeanu cumpără trenuri pe hidrogen. Gușă: Nu ne putem permite extravaganțe / Chirieac: E noaptea minții!

Foto cu caracter ilustrativ: Pexels
Foto cu caracter ilustrativ: Pexels

Ministerul Transporturilor a avizat un proiect pentru cumpărarea unor trenuri pe hidrogen care să circule între Capitală și cele mai apropiate orașe. Bogdan Chirieac, Val Vâlcu și Cozmin Gușă au dezbătut această știre în cadrul emisiunii „Deferiți mass-media“ de la DC News.

Un proiect pilot pentru achiziția primelor trenuri pe hidrogen din România a fost avizat în Consiliul Tehnico - Economic al Ministerului Transporturilor. Trenurile vor circula la intervale de 30 de minute între Gara de Nord și Aeroportul Otopeni și din oră în oră între București - Pitești și București - Târgoviște, conform Digi 24 (citește mai mult AICI).

În cadrul emisiunii „Deferiți mass-media“, la DC News, Bogdan Chirieac l-a întrebat pe Cozmin Gușă despre această achiziție pe care Ministerul Transporturilor o va face:

„Ce părere ai de Grindeanu, care vrea să ia 10 trenuri de un miliard de euro, trenuri pe hidrogen care merg de la București la Otopeni?“, a întrebat Bogdan Chirieac.

„Ar putea cumpăra, cu miliardul ăsta, 100 de autotrenuri sau 200 de locomotive. Ei iau 12, o duzină. Nu știu de la ce companie, dar faza e că toată afacerea asta este pentru o decarbonizare, pentru ecologie șamd. 100 de trenuri, dacă le-ar lua noi, chiar produse în România, sunt de 10 ori mai eficiente energetic. Poluează de 10 ori mai puțin decât ălea 100 - 200 pe care le lași în trafic“, a spus Val Vâlcu.

„Sunt țări care pot să-și permită extravaganțe, de la SUA și până la Franța, Japonia, China. Țările bogate pot să-și permită extravaganțe, pot să fie pionieri și să vină să dea nu știu câți bani. România este o țară, să mă scuzați, care de abia își trage nădragii, că de aia se împrumută la dobânzi atât de mari. Dacă am fi o țară sănătoasă nu ne-am împrumuta la dobânzile astea uriașe pe care cei de la PSD le-au criticat atunci când era vorba de PNL, iar acum au un ministru acolo, Câciu, și se împrumută la dobânzi mai mari. Noi nu ne putem permite acest gen de extravaganțe chiar dacă am vrea să dăm exemple din astea cu înverzirea, cu energia verde.“, a spus Cozmin Gușă.

„200 de locomotive cu un consum de 10 ori mai mic au un impact în decarbonizare de 100 de ori mai mare decât cele 12...“, a adăugat Val Vâlcu.

CITEȘTE ȘI     -     ”Bomba” cu hidrogen a lui Grindeanu, o petardă eco pentru alegătorii lui Ghinea. Pe ce sparge 1 miliard Ministerul Transporturilor

Chirieac: E noaptea minții!

„O familie, dacă vrea să își cumpere o mașină electrică și alege una în funcție de buget, nu își cumpără Tesla cu 80.000, 100.000 - 150.000, ci își cumpără ce poate. Înțeleg că nu se știe de unde ar fi firma (n.r. pentru achiziționarea de trenuri)“, a spus Cozmin Gușă.

„Ah, nu știm noi! Stai, că poate dânsul știe! Zi-ne, că e important“, a adăugat Bogdan Chirieac.

„Aceste coșuri de cumpărături se decid la un nivel mult mai înalt. Nu mă aștept eu să decidă Grindeanu de unde își ia trenurile (...)“, a spus Cozmin Gușă.

„Tu nu mai ai infrastructură feroviară. Viteza de transport de călători e 40km/h, iar pentru transportul de marfă e de 17km/h.“, a spus Bogdan Chirieac.

„Atunci când vagoanele sunt pline de marfă, din pricina greutății trebuie să meargă cu o medie de 17km/h.“, a completat Cozmin Gușă.

„El anunță public, că noi lucrăm cu materialul clientului, că vrea să dea 1,1 miliarde de euro ca să cumpere o duzină de trenuri pe hidrogen cu care vrea să facă legătura București - Otopeni. E noaptea minții. Băi, eu dacă am salariul mediu pe economie nu mă apuc să bag rate la un Rolls-Royce, că trebuie să vând casa“, a completat Bogdan Chirieac.

VEZI ȘI    -    EXCLUSIV  Ciuvică, lăsat fără cuvinte de Grindeanu: Este împotriva firii decizia luată de PSD pentru el / video

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel