Grevă Salina Praid: Circulaţia în Târgu Mureş, paralizată

Greva de la Salina Praid a paralizat circulaţia rutieră în Târgu Mureş, în urma unei ninsori abundente.

Greva declanşată săptămâna trecută la Salina Praid a făcut ca stocurile de sare ale societăţii care se ocupă de deszăpezirea municipiului Târgu Mureş să se epuizeze, iar marţi, în urma unei ninsori abundente, traficul rutier a fost paralizat.

'În ultimele 5-6 zile, din cauza temperaturilor scăzute şi a precipitaţiilor, s-a epuizat stocul de sare al societăţii care efectuează deszăpezirea în municipiul Târgu Mureş. Date fiind temperaturile scăzute, de sub minus 5 grade Celsius, sarea este singurul antiderapant care îşi face efectul. Din păcate, societatea de deszăpezire nu a putut anticipa greva, aşa că stocul de sare a fost epuizat. Încercăm să găsim o soluţie pentru a asigura aprovizionarea cu sare', a declarat, pentru Agerpres, Cosmin Blaga, purtătorul de cuvânt al Primăriei Târgu Mureş.

Greva de la Salina Praid a început în data de 22 februarie, când 55 de mineri au rămas în subteran, iar apoi au continuat protestul la suprafaţă, ca urmare a nemulţumirilor legate de salarii. Conducerea Salinei Praid susţine că problema de fond, respectiv creşterea salarială, nu va fi rezolvată întrucât legislaţia nu permite acest lucru, chiar dacă unitatea aduce profit la bugetul de stat şi că, în acest moment, salina nu poate onora comenzile.

[citeste si]

Livrările de sare, reluate

Livrările de sare de la Salina Praid au fost reluate, marţi, în urma demersurilor făcute de prefectul judeţului Harghita care a avertizat conducerea unităţii, dar şi muncitorii care se află în grevă că refuzul de a furniza sare pentru drumuri în această perioadă poate aduce atingere siguranţei naţionale.

Directorul Salinei Praid, Seprodi Zoltan, a declarat, pentru Agerpres, că protestatarii au înţeles situaţia şi au fost de acord să deblocheze livrările de sare către parteneri, rămânând blocate activităţile de extracţie şi de turism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel