Grevă protecția mediului. Angajați nemulțumiți

Bogdan Bolojan / 14 Martie 2017 / 16:15 Salveaza PDF Comentarii
Grevă
Descriere foto: Grevă

Angajaţii din domeniul protecţiei mediului intenţionează declanşarea conflictului de muncă. Ei sunt nemulțumiți de salariile prea mici și blocarea proiectelor finanţate din fonduri europene. Ei iau în calcul chiar greva generală.

"Sindicatul Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu, afiliat la Federaţia Sindicatelor Unite din Mediu - cel mai important grup sindical la nivelul sectorului de activitate, se revoltă din cauza salariilor abjecte de care beneficiază de 9 ani, printr-o scrisoare deschisă adresată preşedintelui României, prim - ministrului Guvernului României, Parlamentului României, ministrului Muncii şi Justiţiei Sociale şi ministrului Mediului, acesta solicitând forurilor de decizie supremă majorarea salariilor astfel încât cuantumul acestora să fie adus la nivelul celor din aceeaşi familie ocupaţională, respectând conţinutul Deciziei Curţii Constituţionale a României nr. 794/2016 şi având în vedere că Protecţia Mediului este un domeniu de importanţă strategică, care reprezintă vulnerabilităţi, riscuri şi priorităţi impuse conform Strategiei Naţionale de Apărare a ţării pentru perioada 2015 - 2019. Sindicaliştii solicită ca organele decizionale să ia act de nemulţumirea profundă în ceea ce priveşte nivelul actual al salarizării, nejustificat de scăzut, rezultat al aplicării neunitare şi discriminatorii a Legii nr. 284/2010 (lege privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice - n.r.) dar în special al indiferenţei factorilor decizionali în ceea ce priveşte retribuirea activităţii depuse în cadrul instituţiilor de mediu din România", se precizează în comunicat. 

Potrivit sursei citate, salariile angajaţilor Agenţiei pentru Protecţia Mediului Giurgiu se calculează conform OUG nr. 9/2008, iar în perioada 2009 - 2017, acestea au fost majorate doar cu 10%, însă însoţite de pierderea definitivă a altor drepturi precum salariu de merit, primă pentru rezultate deosebite, prime din economii, prima de vacanţă şi premiul anual, relatează Agerpres.

[citeste si]


Te-ar putea interesa
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?


Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.82