EXCLUSIV  Grevă profesori. Protest masiv la Cluj - Galerie Foto

În contextul grevei generale în rândul angajaților din Educație, Sindicatul Liber al Învățământului Preuniversitar Clujean a organizat un miting amplu de protest, joi, la Cluj-Napoca, în fața Instituției Prefectului.

Prin urmare, centrul Clujului a fost blocat total timp de câteva ore joi la amiază.

GALERIE FOTO


Foto

Foto: Andrei Itu

Citește și - Guvernul a invitat reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog

Guvernul României a invitat joi reprezentanții sindicatelor din educație la o nouă rundă de dialog. Întâlnirea, la care participă echipa de negociere formată din secretarul general al Guvernului, miniștrii Educației, Finanțelor, Muncii și Investițiilor și Proiectelor Europene, este programată pentru ora 16:00, la Palatul Victoria.

Citește și -  10.000 de profesori în Piaţa Victoriei. Maşina prefectului din Cluj, blocată de protestatari. Ciolacu, huiduit la Buzău - miting uriaş

Sindicaliştii din Educaţie au refuzat oferta Guvernului în vederea încetării grevei, a anunţat joi, în Piaţa Victoriei, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Educaţie "Spiru Haret", Marius Nistor.

„Colegii veniţi din Bucureşti şi din ţară spun un NU hotărât, acestei oferte. Greva declanşată de noi este o grevă care nu mai este legată în acest moment numai de revendicări salariale, este o grevă pentru demnitate, este o grevă pentru statutul social al celor care lucrează în sistemul de învăţământ, este o grevă pentru respect. Vreau astăzi, în numele colegilor mei, să fac un gest care aparent este simbolic. Această carte reprezintă esenţa proiectului România Educată. Din păcate, în acest moment, prin atitudinea Guvernului, prin atitudinea Parlamentului României devine un conţinut lipsit de sens şi o las aici, în faţa dumneavoastră, împreună cu un pix, pentru a se înţelege că România se îndreaptă către statutul de România eşuată", a subliniat Marius Nistor.

VEZI ȘI - Grevă în educaţie, proteste în toată ţara. Val Vâlcu: Dacă spusele domnului Budăi aveau valoare, plăteam datoria externă. Îi abureşte pe profesori - https://www.dcnews.ro/greva-in-educatie-proteste-in-toata-tara-val-valcu-daca-spusele-domnului-budai-aveau-valoare-plateam-datoria-externa-ii-abureste-pe-profesori_917571.html 

VEZI ȘI: Grevă. Mai mulți profesori, mobilizare împotriva Danei Budeanu. Au lansat și o petiție - https://www.dcnews.ro/greva-mai-multi-profesori-mobilizare-impotriva-danei-budeanu-au-lansat-si-o-petitie_917470.html 

Amintim faptul că secretarul general al Guvernului, Marian Neacşu, a anunţat miercuri seara, după întâlnirea cu liderii sindicali de la sediul FSLI, că profesorii şi personalul auxiliar ar putea primi un card pentru cariera profesională, sumele propuse pentru a fi acordate fiind de 1.000 lei în iunie şi 1.500 lei în octombrie.

Vezi și -   Grevă generală în educație. Ciucă, la Cluj: Nu voi promite niciodată ceva ce nu se poate realiza

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel